Rasitusta Rasituksentiellä – Näin porilaiset suhtautuivat talvikauden kolmansiin lumitöihin

Ajokeli on Satakunnassa tiistai-iltaan kello 20 asti erittäin huono lumipyryn ja pöllyävän lumen vuoksi.

Vanhankoiviston Rasituksentiellä lunta kolannut Olli Kaanaa arvioi omakotitalonsa lumitöiden kestävän toista tuntia. ”Ei tämä vielä tunnu mahdottoman rasittavalta, sillä lumi on varsin kevyttä. Kun ei ole kiire minnekään, niin otan tämän liikuntana.”

13.12.2022 12:55

Talvi tuli tänä vuonna Satakuntaan verrattain varhain. Tiistain vastaisena yönä alkanut lumisade sai väen tarttumaan lumikoliin ja -lapioihin sekä jääskrapoihin arvioiden mukaan kolmatta kertaa.

Lunta on kauttaaltaan Satakunnassa. Porin rautatieasemalla lumen syvyys on 20 senttiä, Kokemäen Tulkkilassa 17 senttiä ja Kankaanpään Niinisalossa 21 senttiä.

Ilmatieteen laitoksen mukaan ajokeli on tänään tiistaina erittäin huono lumipyryn ja pöllyävän lumen vuoksi iltaan kello 20 asti.

Keskiviikkonakin ajokeli muuttuu huonoksi yöstä alkaen lumisateen vuoksi.

Lue lisää: Tuiskasiko ovet ja ikkunat täyteen? – Lähetä lumikuvasi toimitukseen

Oleksander Strozhuk lapioi autonsa ympäriltä pois lumet lumilapiolla. Ukrainalaisen mukaan vähän tilaa vaativa lapio maksaa nopeasti itsensä takaisin. ”Olen menossa iltavuoroon, joten pistän noin tuntia ennen auton lämmitykseen, niin dieselkone ehtii lämmitä.”

Reijo Luomala skrapasi vuoden 2005 Lincoln Signaturea. Luomalan mukaan jenkkiauto pärjää hyvin talvisissa olosuhteissa, eikä keskikulutuskaan, 11 litraa satasella, ole mahdoton. Luomala lähetti kiitokset Sampolan Lämpö ja Huolto Oy:lle, huoltoyhtiö on kuulemma kolannut hyvin alueen pysäköintipaikat.

Eira Ala-Sipilä teki Uudellakoivistolla lumitöitä kolmannen kerran tänä talvena. Ala-Sipilä toivoo, että lumi kestää jouluun asti, vaikka sääennusteiden mukaan ensi viikolla lämpötila nousee plussan puolelle.

Tiekarhuilla riittää töitä. Ilmatieteen laitoksen mukaan Porissa satoi yön ja aamun aikana noin 8 senttiä lunta.

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut