Tiistain vastaisena yönä lunta tulee toistakymmentä senttiä: Satakunnan viikko alkaa lumimyräkällä

Sääennuste lupailee alkuviikkoon hyvin talvisia oloja sekä huonoa ajokeliä.

Sääennusteen mukaan ajokeli on huono maanantaina ja tiistaina.

11.12.2022 20:17

Viikko alkaa Satakunnassa pilvisenä, mutta poutaisena. Maanantai-illan mittaan maakuntaan saapuu etelästä lumisateiden rintama, joka tuo mukanaan myös puuskaista tuulta.

”Puuskissa tuuli on kovin voimakasta. Tuuli ei käy mereltä päin vaan koillisesta, mikä heikentää sitä, mutta silti puuskissa tuulenvoimakkuus voi olla jopa 12–15 metriä sekunnissa”, kertoo Forecan päivystävä meteorologi Joanna Rinne.

Etelästä tulleet lumisateet liikkuvat maanantain ja tiistain välisenä yönä Satakunnan yllä kohti pohjoista. Lunta satanee pitkälle tiistaiaamuun asti, ja yhteensä lunta tulee yön ja aamun aikana ympäri maakuntaa jopa kymmenen senttiä. Tiistaina ajokeli voi olla siis paikoin erittäin huono.

”Yöllä ja aamulla satava lumi sekä vielä tiistainakin lunta pöllyttävä varsin voimakas tuuli heikentävät näkyvyyttä liikenteessä”, Joanna Rinne muistuttaa.

Lumisateet heikkenevät koko maakunnassa tiistain ja keskiviikon aikana. Keskiviikkona lunta saattaa sataa vielä satunnaisesti.

”Selkämerellä Satakunnan edustalla on keskiviikkona liikkeellä uusia lumikuuroja, joista mahdollisesti osa voi kulkeutua rannikolle asti. Jos näin käy voi lunta tulla muutama sentti lisää.”

Viikko alkaa Satakunnassa kylmänä. Pakkasta on maanantaina päivällä keskimäärin kymmenen astetta. Voimakas tuuli saa pakkasen tuntumaan purevammalta.

Tiistaina pakkaslukemat ovat samoja kuin maanantaina, mutta päivän aikana heikentyvä tuulisuus saa sään tuntumaan leudommalta. Keskiviikkona tuulisuus rauhoittunee huomattavasti, mutta pakkanen saattaa kiristyä ja olla paikoin jopa -15 asteen paikkeilla.

”Sää on pilvistä maanantaista keskiviikkoon. Torstaina pilvipeite alkanee rakoilemaan. Sää pysyy koko viikon hyvin talvisena”, Joanna Rinne kertoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut