Rauman uudistuvalle linja-autoliikenteelle uusi lippupaketti

Kaupunginhallituksen äänestyspäätös: Kahden vyöhykkeen sijaan yksi hinta-alue koko kaupungin alueelle.

Paikallisbussiliikenteen palvelutaso paranee Raumalla tulevan vuoden alusta. Luvassa on lisää vuoroja ja lisäliikennettä ilta- ja viikonloppuaikoihin.

7.12.2022 20:21

Rauma

Vuoden 2023 vaihtuessa Raumalla lisätään ja parannetaan olennaisesti paikallisbussien vuorotarjontaa ja -tiheyttä. Rauman Gyyt -nimen saaneelle paikallisliikenteelle on kaupunginhallituksen päätöksellä säädetty myös uudistettu lippujärjestelmä.

Kaupunginhallitus muutti äänestyspäätöksellä virkamiesesitystä, jonka mukaan kaupunkiin olisi asetettu kaksi hinnoiltaan erilaista lippuhintavyöhykettä. Jari Laihonen (sd.) ehdotti Pasi Mäenrannan (ps.) ja Sari Seimelän (sd.) kannattamana, että lippujärjestelmä perustuisi vain yhteen vyöhykkeeseen.

Pohjaehdotuksena oli kahden hinnoitteluvyöhykkeen lippujärjestelmä. A-vyöhyke olisi kattanut kaupunkikeskustan ja sen lähialueet. Korkeampien lippuhintojen B-vyöhykkeellä olisivat olleet esimerkiksi Kodisjoki ja Lappi. Laihosen esittämä vyöhykejaon poistaminen hyväksyttiin äänin 0–9.

Bussimatkustuksen hintataso säilyy suunnilleen nykyisellään ja osalle paikallisbussien käyttäjäryhmistä on asetettu alennettuja taksoja. Alennuksiin oikeutettuja ovat- 7–16-vuotiaat, opiskelijat,- varus- ja siviilipalvelusmiehet ja yli 65-vuotiaat seniorit.

Maksutta voivat paikallisbusseissa matkustaa alle 7-vuotiaat lapset, lemmikit, sotaveteraanit, lastenvaunujen kanssa kulkevat, rollaattorien kanssa kulkevat ja avustaja tai saattaja, pyörätuolissa matkustavat ja avustaja tai saattaja, EU:n A-merkinnän vammaiskortilla kulkevat ja avustaja sekä virkapukuiset pysäköinnintarkastajat

Kertalipun hinta on kolme euroa, mobiilisovelluksella 2,5 euroa ja lähimaksulla kaksi euroa. Alennusryhmien liput ovat n. 33% halvempia kuin aikuisten liput. Kertalippujen lisäksi valikoimaan tulevat sarja- ja kausiliput.

Uusi Rauman paikallisliikenteen linjasto muodostuu viidestä säännöllisesti ajettavasta kaupunkialueen linjasta sekä neljästä keskustan ja Rauman muiden taajamien välisestä linjasta. Tarjontaa täydentää kaikille avoin palveluliikenne, joka toimii kutsuohjautuvasti.

Liikennöitsijänä toimii LS-Liikennelinjat Oy Turusta. Liikennöintisopimus kestää vuoteen 2026 ja sitä voidaan jatkaa optioilla vuoteen 2029 saakka.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut