Koiviston Auto -konserni lahjoittaa vähintään 15 bussia Ukrainaan – Satakunnan Liikenne mukana hyväntekeväisyydessä

Busseihin lastataan mukaan avustustarvikkeita ja ensimmäisten bussien mukaan on pakattu teollisuuskeittiö Suomen Punaiselta Ristiltä.

Lahjoitettavat bussit ovat käytettyjä, mutta täysin käyttökunnossa ja ne ovat olleet luovutushetkeen asti ajossa. Kuvan linja-auto ei liity uutiseen.

7.12.2022 17:30

Suomen suurin linja-autoyhtiö Koiviston Auto -konserni lahjoittaa vähintään 15 linja-autoa Ukrainaan ensisijaisesti koulubusseiksi. Yhtiöön kuuluvat Satakunnan Liikenne, OnniBus.com, Helsingin Bussiliikenne, Jyväskylän Liikenne, Koskilinjat, Kuopion Liikenne, Pirkanmaan Tilausliikenne ja Porvoon Liikenne.

Koiviston Auton henkilökunta ajaa bussit Puolassa Ukrainan rajalla sijaitsevaan logistiikkakeskukseen. Euroopan Komission mukaan jopa 2 800 koulurakennusta Ukrainassa on joko vahingoittunut tai tuhoutunut, ja oppilaat tulevat pitkien matkojen päästä jäljellä oleviin kouluihin.

”Tuomitsemme Venäjän hyökkäyssodan Ukrainaan ja haluamme auttaa meille luontevalla tavalla. Tiedämme, kuinka vaikeaa on löytää kuljettajia etenkään Ukrainasta, joten päätimme ajaa bussit itse Ukrainan rajalle, ja henkilökuntamme lähti tähän todella hienosti mukaan: lyhyessä ajassa 230 henkilöä ilmoittautui vapaaehtoiseksi. Olen erittäin ylpeä henkilökunnastamme,” sanoo Koiviston Auton konserninjohtaja Jyrki Vainionpää yhtiön tiedotteessa.

Lahjoitettavat bussit ovat käytettyjä, mutta täysin käyttökunnossa, ja ne ovat olleet luovutushetkeen asti ajossa. Bussit vapautuvat liikenteestä muun muassa siksi, että ne korvataan uusilla sähköbusseilla HSL:n alueella.

Busseihin lastataan mukaan avustustarvikkeita ja ensimmäisten bussien mukaan on pakattu teollisuuskeittiö Suomen Punaiselta Ristiltä. Ensimmäiset bussit lähtivät Suomesta keskiviikkoaamuna. Seuraavien kahden saattueen on suunniteltu lähtevän tammikuun alkupuolella.

Hanke toteutetaan yhdessä Suomen sisäministeriön, liikenne- ja viestintäministeriön, Ukrainan opetusministeriön ja Suomen Punaisen Ristin (SPR) kanssa.

Hanke liittyy myös Euroopan Komission juuri käynnistyneeseen solidaarisuuskampanjaan "Koulubusseja Ukrainaan". Kampanjan käynnistäjiä ovat olleet Euroopan komission puheenjohtaja Ursula von der Leyen ja Ukrainan ensimmäinen nainen Olena Zelenska.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut