Olkiluoto 3:n vesipumppuongelman selvittäminen etenee – laboratoriotutkimukset valmistuivat

Olkiluoto 3:n syöttövesipumpun halkaistun juoksupyörän laboratoriotutkimukset ovat valmistuneet ja tarkka käyttöhistoria selvitetty.

Olkiluoto 3:n syöttövesipumppujen vaurioiden selvitystyö on edennyt.

3.12.2022 8:42

Olkiluoto 3:n turbiinilaitoksen syöttövesipumppujen vaurioiden selvitystyö etenee. Ydinvoimayhtiö Teollisuuden Voima (TVO) kertoo, että Olkiluoto 3:n syöttövesipumpun halkaistun juoksupyörän laboratoriotutkimukset ovat valmistuneet ja tarkka käyttöhistoria selvitetty.

Lisäksi on selvitetty samantyyppisten pumppujen käyttökokemuksia maailmalta, TVO kertoo.

”Tutkimustulosten analyysit jatkuvat ja kerromme niistä lisää niiden valmistuttua”, yhtiö tviittaa.

TVO:n mukaan vaikutukset aikatauluun pystytään arvioimaan selvitystyön valmistuttua.

TVO:n viestintäpäällikkö Johanna Aho kertoo, että selvitystyön odotetaan yhä valmistuvan joulukuun aikana, kuten TVO ilmoitti viime viikon alussa. Tarkempaa tietoa selvitystyön valmistumisen ajankohdasta ei vielä ole.

”Tietysti tämä on nyt edistynyt, eli saimme nämä tulokset käsiimme ja analysointityö on käynnissä”, Aho sanoo STT:lle.

Ahon mukaan Olkiluoto 3:n tämänhetkinen aikataulu vastaa myös muilta osin TVO:n aiempaa tiedotetta. Aikataulun mukaan säännöllinen sähköntuotanto jatkuisi aikaisintaan tammikuun lopussa.

TVO tiedotti lokakuun puolivälissä, että Olkiluoto 3:n turbiinilaitoksen syöttövesipumppujen sisäosissa on havaittu vaurioita. Syöttövesipumpuilla pumpataan vesi syöttövesitankista höyrystimiin. Pumppujen vaurioilla ei ole vaikutusta ydinturvallisuuteen.

Kun säännöllinen tuotanto aikanaan alkaa, Olkiluoto 3:n sähköntuotannon odotetaan vastaavan noin 14:ää prosenttia Suomen sähkön kokonaiskulutuksesta. Olkiluodon kolmosreaktorin sähköteho on noin 1 600 megawattia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut