Euralaiselle toimitusjohtajalle Suomen Leijonan komentajamerkki – Katso hakukoneesta, ketkä kaikki saavat kunniamerkin

Pääministerille korkea-arvoisin kunniamerkki.

Tuomas Pere johtaa euralaista Pintosta, joka valmistaa ja myy tarvikkeita betonirakentamiseen.

1.12.2022 9:59

Itsenäisyyspäivänä jaetaan jälleen useita kunniamerkkejä ansioituneille suomalaisille.

Tämän vuoden korkea-arvoisin myönnetty kunniamerkki on Suomen Valkoisen Ruusun suurristi, jonka saa pääministeri Sanna Marin. Seuraavaksi korkea-arvoisimman kunniamerkin, Suomen Leijonan suurristin, saavat tänä vuonna ulkoministeri Pekka Haavisto ja liike-elämästä tunnettu Björn Wahlroos.

Satakunnassa korkea-arvoisimmat kunniamerkit, Suomen Leijonan komentajamerkin, saavat euralainen toimitusjohtaja Tuomas Olavi Pere ja laamanni Jorma Tapani Väyrynen Porista.

Pereen johtama firma on Pintos, joka valmistaa ja myy betonirakentamisessa tarvittavia tuotteita kuten raudoitteita. Pere on ollut tänä vuonna Elinkeinoelämän Keskusliiton Yrittäjävaltuuskunnan puheenjohtaja.

Tästä hakukoneesta voit katsoa kaikki satakuntalaiset kunniamerkkien saajat:

Suomen Valkoisen Ruusun kunniamerkkejä annetaan isänmaan palveluksessa ansioituneille kansalaisille, ja Suomen Leijonan kunniamerkkejä annetaan tunnustukseksi huomattavista siviiliansioista ja sotilaallisista ansioista.

Tasavallan presidentin myöntämät kunniamerkit luovutetaan palkituille itsenäisyyspäivänä.

Taiteilijoille ja kirjailijoille myönnettäviä Pro Finlandia -mitaleita on jaettu 1940-luvulta lähtien. Tänä vuonna mitalin saavat muun muassa laulaja Paula Koivuniemi, kirjailija Johanna Sinisalo, musiikkineuvos Marjukka Riihimäki ja Teatterikorkeakoulun professori Elina Knihtilä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut