Porilainen ja raumalainen Vuoden koru -kilpailun finaalissa – Tällaiset korut he suunnittelivat

Porilaissuunnittelijan korut saivat inspiraationsa kukkakedosta, raumalaisen pitsistä.

30.11.2022 13:00

Pori, Rauma

Vuoden koru -kilpailun finalisti kymmenikössä on tänä vuonna vahva satakuntalaisedustus. Mukana ovat Mari Syrén Porista Kukkii-koruillaan ja Anni Kaita-aho Raumalta Lace-koruillaan.

Kilpailun tuottaja Johanna Lundán kertoo tiedotteessa, että aikaisempiin vuosiin verrattuna kilpailutyöt ovat selkeästi värikkäämpiä ja rohkeamman kokoisia.

Syrénin Kukkii-korut ovat tiedotteen mukaan oodi kesän värikkyydelle ja lapsuuden kukkaniityille. Kukkii-sarjassa hyödynnetään hopealankatekniikkaa, ja sarjalle ominainen ilme luodaan hopean peilaavilla pinnoilla ja hologrammisävyisillä kristalleilla.

Korusarja koostuu muunneltavista korvakoruista, kaulakoruista ja näyttävästä sormuksesta.

Tältä näyttävät Kukkii-sarjan korut:

Anni Kaita-ahon Lace Collection -korut taas ovat saaneet inspiraationsa Rauman pitsiperinteistä. Suunnittelija halusi tuoda koruissa jotain uutta romanttisena ja perinteisenä pidetyn pitsiaiheen ympärille.

Pinnan yksityiskohtainen pitsikuviointi luo koruihin herkkyyttä. Hopeasta valmistettu korusarja sopii erityisesti korvakorujen ystäville, mutta pitää sisällään myös riipuksen ja sormuksia.

Tältä näyttävät Lace Collection -korut:

Kilpailusta tuttuja koruja tullaan näkemään tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanotolla.

Finalistikorut ovat esillä Suomen kello- ja korumuseo Kruunussa 30. marraskuuta – 22. tammikuuta. Voittaja valitaan yleisöäänestyksellä ja julkistetaan helmikuussa 2023 Tampereen häämessuilla.

Omaa suosikkiaan voi äänestää kilpailun verkkosivuilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut