Rakennusalan heikko kysyntä näkyy – SSAB:n muutosneuvottelut myös Kankaanpäässä

Neuvottelut saattavat johtaa enintään 90 päivän lomautuksiin, yritys kertoo.

29.11.2022 16:19

Kankaanpää

SSAB Europe -divisioonan Suomen liiketoimintayksikkö on käynnistänyt muutosneuvottelut Kankaanpäässä, Hämeenlinnassa ja Pulkkilassa ensisijaisesti rakennusalan heikon asiakaskysynnän takia. Mahdollisia lomautuksia koskevien neuvottelujen piirissä on noin 300 henkeä.

Neuvottelujen piirissä on Kankaanpään ja Pulkkilan koko henkilöstö sekä Hämeenlinnassa noin 125 henkilöä sekä eli yhteensä noin 300 henkilöä. Neuvottelut saattavat johtaa enintään 90 päivän lomautuksiin.

”Markkinatilanteemme on heikentynyt kesästä lähtien, emmekä näe mitään merkkejä paranemisesta. Olemme jatkaneet aktiivisesti turvallisuuskoulutusohjelmaa ja huoltaneet laitteitamme, mutta heikon kysynnän jatkuessa joudumme nyt pohtimaan keinoja sopeuttaa toimintojamme vastaamaan olemassa olevaa kysyntää,” perusteli SSAB Europe -divisioonan Suomen liiketoimintayksikön johtaja Janne Pirttijoki tiedotteessa.

Kaikkiaan SSAB:n palveluksessa Suomessa on noin 4 700 henkilöä.

Korona-ajan hankaluudet ovat näkyneet aiemminkin. Maailmanlaajuisesti toimiva teräskonserni käynnisti loppukesällä 2020 koko Suomen toimintoja koskevat YT-neuvottelut.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut