Rauman eläinlääkäritilanne heikkeni kerralla, kun puolet kunnaneläinlääkäreistä jäi virkavapaalle

Puhelinaika supistui tuntiin arkiaamuisin.

Rauman kaupungin ympäristöterveydenhuollon johtaja Tiina Laitala toivoo asiakkailta ymmärrystä hankalassa tilanteessa. ”Kunnaneläinlääkäreiden työpaine on kova, eivätkä he pysty vaikuttamaan esimerkiksi aikojen saatavuuteen.”

29.11.2022 10:08

Rauman kaupungin eläinlääkäripalveluissa on tällä hetkellä tilapäinen henkilöstövajaus, sillä kaksi neljästä kunnaneläinlääkäristä on virkavapaalla, eikä tilalle ole saatu sijaisia.

Taustalla on valtakunnallinen pula eläinlääkäreistä.

”Virkavapaan sijaisuuksia ei yrityksistä huolimatta ole pystytty täyttämään ja vuosilomasijaisten järjestäminen on tavanomaista haasteellisempaa. Työvoiman vajaus näkyy väkisinkin asiakkaille tarjottavissa palveluissa”, kertoo ympäristöterveydenhuollon johtaja Tiina Laitala kaupungin tiedotteessa.

Kiireelliset potilaat pystytään hoitamaan ja ympärivuorokautinen päivystys järjestämään, mutta eläinlääkäriaikojen saatavuus on normaalia heikompaa. Ajanvarauksia ei voida ottaa vastaan puhelinajan ulkopuolella, eikä palvelemaan asiakkaita ilman ajanvarauksia.

Puhelinaika on arkiaamuisin kello 8–9. Asiakkaita pyydetään hoitamaan kaikki ajanvaraukset, neuvontapyynnöt ja muut puhelinasiat puhelinaikana. Puhelinajan jälkeen kunnaneläinlääkärit ovat potilastyössä ja puhelimeen vastaaminen on hankalaa.

Kunnaneläinlääkärille voi puhelinajan jälkeen jättää soittopyynnön, jos eläin tarvitsee sellaista kiireellistä eläinlääkäriapua, joka ei voi odottaa seuraavaan arkipäivään.

Vastaanottoaikojen lisäksi asiakkaita pyydetään sopimaan myös kaikesta muusta asioinnista, kuten eläinruokien hankinnasta tai reseptien uusimisesta, puhelinaikana.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut