Röyhkeyden huippu: Apua tarvitsevien lasten lahjoitukset varastettiin – ”Toivon, että varkaista tuntuisi nyt erityisen pahalta”

Varkaat ovat vieneet lahjakortteja, Lego-paketteja ja muuta keräykseen lahjoitettua lahjatavaraa.

Porin joulupuukeräyksen projektivastaava Eveliina Laaksonen ja Porin perusturvan johtava sosiaalityöntekijä Veli Nuorsaari lahjoitusten parissa vuonna 2020. Arkistokuva.

26.11.2022 12:01

Pori, Harjavalta, Ulvila, Merikarvia

Satakunnan Kansa uutisoi perjantai-iltana, kuinka Porin alueen Joulupuu-keräyksen tiloista on kuluvalla viikolla varastettu lahjoja. Tapaus kävi ilmi Joulupuu-keräyksen Instagram-tilille tehdystä päivityksestä.

Kyseessä on Porin Nuorkauppakamarin järjestämä keräys, jossa halukkaat lahjoittavat eriarvoisessa asemassa oleville lapsille ja nuorille joululahjoituksia.

Satakunnan Kansa tavoitti lauantaiaamuna Porin Nuorkauppakamaria edustavan projektipäällikkö Ilona Lehtosen kommentoimaan tapausta. Tapaus sattui kuluvalla viikolla.

”Tuntuu erityisen kurjalta, kun kyseessä on eriarvoisessa asemassa oleville lapsille ja nuorille tarkoitettu keräys”, Lehtonen harmittelee.

Lehtonen ei kommentoi, onko varkaudesta tehty jo rikosilmoitus, mutta toteaa ”asian etenevän.”

”Jos tekijä tai tekijät eivät tienneet, mihin olivat ryhtyneet ja keiltä olivat varastaneet, toivon, että heistä tuntuisi nyt erityisen pahalta.”

Lehtonen pitää harmillisena, että myönteiseksi ja iloiseksi asiaksi tarkoitettu keräys joutuu kohtaamaan näin ikävän tilanteen.

”Toivon, että ihmiset muistavat, että tässä kerätään lahjoja lapsille ja nuorille. Avun tarve on edelleen suuri”, Lehtonen sanoo.

Porin Nuorkauppakamarin järjestämä Joulupuu kerää lahjoituksia Porin, Ulvilan, Harjavallan ja Merikarvian alueella. Keräys jatkuu 6. joulukuuta saakka.

Instagram-päivityksen mukaan keräyksen lahjoituksista oli kadonnut varkaiden matkaan muun muassa lahjakortteja, Lego-paketteja ja muuta keräykseen lahjoitettua lahjatavaraa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut