Käsittämätöntä salailua isosta asiasta

Jämijärven kunnanjohtaja-asiaa on käsitelty runsaasti viime viikkoina lehtien palstoilla.

25.11. 16:33

Kunnanjohtajasoppa on Jämijärven kunnan tämän vuoden isoin uutinen. Kuntalaiset janoavat tietoa, veronmaksajia luonnollisesti kiinnostaa millä mallilla asia etenee.

Perjantaina sattuman kautta maanantain kunnanhallituksen esityslistaa selatessa löytyi kohta, missä kerrottiin kunnanjohtajan ehdottaneen sovintoratkaisua, eli irtisanoutumista, jo edellisen viikon keskiviikkona. Kunnanhallitus oli hyväksynyt sovintoesityksen maanantaina 21. marraskuuta.

Tiistaina 22. marraskuuta olin yhteydessä tilapäisen valiokunnan puheenjohtajan ja kunnanhallituksen varapuheenjohtajan Satu Jokelan (kesk.) kanssa. Aiheena oli, miten valiokuntatyöskentely on lähtenyt käyntiin.

Jokela ei maininnut sanallakaan asian edenneen jo maaliviivan tuntumaan, vaan kertoi valiokunnan sovittaneen kalentereitaan yhteen, jotta tuleville kokouksille löytyi aikaa.

Tiedän Jokelan nuivan suhtautumisen median suuntaan. Hän kertoi jo valiokunnan perustamisen jälkeen lehdistölle, että kunnanjohtaja-asiaa ei pitäisi käsitellä julkisesti mediassa.

Salailua voidaan aina selittää asian keskeneräisyydellä, mutta kun kunnanjohtaja ja kunnanhallituksen puheenjohtaja allekirjoittivat irtisanoutumisasiakirjan torstaina, ei medialle ja samalla kuntalaisille kerrottu asiasta. Nyt tämä nousi esiin puolivarkain ja pyytämättä. Kuin Anneli Jäätteenmäelle (kesk.) tulleet faxit.

Ei tämä salailu kaadu kuitenkaan yksin Jokelan niskaan. Avoimuutta voisi peräänkuuluttaa myös hänen keskustalaiskollegoilleen, eli kunnanvaltuuston puheenjohtajalle Timo Sorvalille ja kunnanhallituksen puheenjohtajalle Samuli Kujansuulle.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut