Puotilan surmasta epäilty tunnusti teon

Epäilty ja uhri olivat sopineet tapaamisen Puotilan venesatamaan.

Poliisit tutkivat tapahtumapaikkaa keskiviikkona.

25.11. 13:21

Keskusrikospoliisi aikoo esittää Puotilan ammuskelusta epäillyn miehen vangitsemista. Vangitsemisoikeudenkäynti käydään lauantaina.

Vuonna 1988 syntynyt mies kuoli Puotilan venesatama läheisyydessä tapahtuneessa ammuskelussa keskiviikkona iltapäivänä. Teosta epäillään vuonna 1968 syntynyttä miestä. Poliisi tutkii tapahtunutta murhana.

Lue lisää: Puotilan ammuskelusta epäilty on satakuntalaislähtöinen SM-tason kehonrakentaja – Tapahtumien taustalla rikollisten välienselvittely

Tutkinnanjohtaja Jussi Luodon mukaan poliisi on päässyt kuulustelemaan epäiltyä torstai-iltana. Mies on tunnustanut teon.

Luodon mukaan poliisilla on nyt käsitys tapahtumien kulusta ja motiivista, mutta hän ei tässä vaiheessa esitutkintaa lähde avaamaan asiaa enempää. Miehet olivat tavanneet Puotilan venesatamassa sovitusti ja he tunsivat toisensa entuudestaan.

Helsingin sanomien tietojen mukaan sekä uhrilla että epäillyllä on taustallaan rikostuomioita. Surmasta epäillään HS:n tietojen mukaan 54-vuotiasta helsinkiläismiestä. Vuonna 2019 hänet tuomittiin kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeustuomioon, kun hän oli lyönyt metallisella esineellä toista miestä päähän.

Uhri on HS:n tietojen mukaan 34-vuotias mies. Vuonna 2014 hän sai kolmen vuoden vankeustuomion muun muassa törkeästä ryöstöstä, törkeästä huumausainerikoksesta sekä vapaudenriistosta. Tekojen motiivina on ollut alamaailman velanperintä.

Poliisi ei ole kommentoinut sitä, onko henkilöillä ja henkirikoksella yhteys järjestäytyneeseen rikollisuuteen. Yhteyttä kuitenkin tutkitaan, Luoto kertoo.

Poliisi on kuullut useampia silminnäkijöitä, jotka olivat paikalla Puotilan venesataman läheisyydessä, kun ampuminen tapahtui keskiviikkona iltapäivällä. Uhria pyrittiin elvyttämään vieressä kulkevalla ajoradalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut