Kaukolämmön hintaan korotus Raumalla – lämpölaskuun keskimäärin seitsemän prosentin lisäys

Pääosa Rauman kaukolämmöstä tuotetaan Rauma Biovoima Oy:n voimalaitoksella puulla ja biopohjaisilla polttoaineilla. Energiakriisi on nostanut merkittävästi myös niiden markkinahintoja.

25.11. 8:46

Rauma

Rauman Energia Oy korottaa Raumalla kaukolämmön hintaa tulevan vuoden alusta lukien. Syynä on puu- ja biopohjaisten polttoaineiden markkinahintojen nousu.

Rauman Energia joutui alkuvuodesta tekemään UPM:n paperitehtaiden lakon aiheuttaman biovoimalaitoksen alasajon takia kaukolämmön energiamaksuun määräaikaisen hinnankorotuksen loppuvuodeksi, mutta tämä korotus ei riitä. Hinnankorotus oli tuolloin 12 prosenttia.

Tiedotteessaan Rauman Energia toteaa, että korotuspäätöksen jälkeen Venäjän ja Ukrainan sodasta alkanut energiakriisi sotki kotimaiset polttoainemarkkinat.

Kaukolämmön tuotannossa käytettyjen puupohjaisten biopolttoaineiden hankintakustannukset ovat kohonneet yli 50 prosenttia vuoden aikana. Syynä hintojen nousuun on muun muassa Venäjän tuonnista luopuminen ja siitä seurannut kotimaisten biopolttoaineiden kysynnän kasvu.

Rauman Energia korottaa kaukolämmön energiahintaa tulevan vuoden alusta lähtien. Uusi hinta 1.1.2023 alkaen verollinen hinta on 61,85 euroa megawattitunnilta. Vuoden 2022 alussa megawattitunnin hinta oli noin 50,54 euroa.

Korotuksen kokonaisvaikutus vuotuiseen kaukolämpölaskuun on keskimäärin 7 prosenttia. Tämä tarkoittaa omakotitalossa noin 7–8 euroa kuukaudessa ja rivi- ja kerrostalossa noin 4–5 euroa kuukaudessa asuntoa kohti.

Rauman Energia toteaa tiedotteessaan tunnistavansa asiakkaidensa vaikean tilanteen, eikä siirrä kohonneita kustannuksia täysimääräisesti asiakashintoihin. Vallitsevan tilanteen myötä kaukolämmön vuoden 2023 tulostavoitetta on pudotettu lähelle nollaa.

Rauman Energia kuuluu yhtiön mukaan hinnankorotuksen jälkeenkin maan edullisimpien kaukolämpöyhtiöiden joukkoon.

Juttua täydennetty: Lisätty vuoden 2022 alkupuolen hintatiedot.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut