Pakkasukko ja joulupukki ilahduttivat lapsia vieretysten – Katso iloiset kuvat porilaisten ja ukrainalaisten yhteisestä joulunavauksesta

Porin tori täyttyi lauantaina joulunavajaisia viettämään tulleista ihmisistä. Tänä vuonna tapahtuma järjestettiin yhteistyössä ukrainalaisten kanssa.

Saint Niklas ja enkeli edustivat ukrainalaisia Porin joulunavauksessa. Enkeli nähtiin myös lavalla lauluesityksessä yhdessä ukrainalaislasten kanssa.

26.11.2022 16:27

Pori

Torin täytti iloinen vilinä Porissa, kun suomalaiset ja ukrainalaiset järjestivät yhteisen joulunavauksen lauantaina. Paikalla oli runsaasti etenkin lapsiperheitä, sillä tapahtuman vetonauloja olivat Kikattava kakkiainen sekä joulupukki ja sen ukrainalainen vastine Saint Niklas.

Tapahtuman avasi Porin vt. kaupunginjohtaja Lauri Kilkku.

Pikkupakkanen ja hiljattain paikoilleen asennetut kaupungin joulukoristeet loivat tunnelmaa Porin torille.

Tunteellisia hetkiä tarjoilivat ukrainalaislasten laulunumero enkelihahmon kanssa sekä Kide & Riimukivien ja ukrainalaisen Galinan yhteisesitys John Lennonin Imagine-kappaleesta.

Ukrainalaiset lapset esiintyivät Porin joulunavauksessa.

Saloissa liehuivat siniristilipun vierellä Ukrainan liput.

Väen pitivät lämpimänä 500:lle ensimmäiselle tarjottu kuuma glögi ja ukrainalaisten myymät herkut, kuten piirakat ja borsch-keitto.

Tapahtumassa pääsi tapaamaan joulupukin ja muorin tonttuineen. Postilaatikkoon oli mahdollista jättää myös oma kirjeensä joulupukille. Pikkuväkeä jonottikin sankoin joukoin pukkia tapaamaan.

Mikael (vas) ja Luukas Paavilainen jonottivat tapaamaan joulupukkia. Jännitys tiivistyi, kun pukin tapaaminen läheni. Pojat olivat kirjoittaneet aamulla kirjeet joulupukille.

Mikael, 3, kertoi toivovansa joululahjaksi junaa ja autoa. Luukaksen, 5, toivelistalla taas oli muun muassa lelukoira ja legoja.

Kikattava kakkiainen innosti perheen pienimmät tanssimaan.

Milja ja Marko Seppä olivat lähteneet lastensa Kaarlon ja Kertun kanssa joulunavaukseen Kikattavan kakkiaisen innostamina. Aikeissa oli käydä moikkaamassa myös joulupukkia. Sepät olivat ehtineet käydä tänä vuonna jo Puuvillassakin joulunavauksessa. ”Tällaiset tapahtumat ovat kivoja, lapset nauttivat etenkin musiikkiesityksistä”, Milja Seppä kertoi.

Ukrainalaiset keräsivät tapahtumassa tuottoja kotimaahansa esimerkiksi herkkuja ja koristeita myymällä.

Hanna Honkanen ja Birgitta Forss lähtivät joulunavaukseen tukeakseen ukrainalaisia. Kumpikin teki ostoksia ukrainalaisten myyntikojulta. Kaksikko totesi, että Ukrainan tilanne on edelleen vaikea, eikä heidän tukemistaan saa unohtaa. ”Siellä on tuhansilta esimerkiksi sähköt poikki, ja turvaan päässeilläkin on huoli läheisistään. Joulua ei sellaisessa tilanteessa ihan samalla tavalla odoteta kuin täällä.”

Hanna Honkanen osti ukrainalaisten kojulta käsintehtyjä joulukoristeita.

Birgitta Forss hankki itselleen ja kaverilleen Hanna Honkaselle Ukraina-pinssit Puolasta. Heiltä ehdittiin tiedustella joulunavauksessa, miltä kojulta pinssejä pystyy ostamaan, mutta niitä olisi saanut hakea aika tavalla kauempaa. ”Tätä kantaa ylpeydellä, ukrainalaiset ansaitsevat kaiken mahdollisen tuen.”

Menovinkit

Joulutunnelmaa myös täältä

Kartanon joulumyyjäiset: Vuojoen kartanolla (Kartanontie 28, Eurajoki) 27.11. kello 10–14

Joulupuoti: Pohjanhovissa (Merikarvian rantatie 648, Pori) 27.11. kello 11–14

Noormarkun joulumarkkinat ja kirppis: Taatan tuvalla (Laviantie 30, Pori) 27.11. kello 13–16

Jouluinen yhteislaulutilaisuus: Säkylän pääkirjastossa (Sivarinkuja 6) 29.11. kello 18–19

Jouluinen iltatori: Lavian torilla 30.11. kello 18–20

Joulubasaari ja ilotulitus: Ulvilassa (Friitalantie 18) 3.12. kello 10–17

Joulumyyjäiset maalaismiljöössä: Friisin tilalla (Langintie 5, Pori) 4.12. kello 12–16

Joulumarkkinat Pomarkussa: monitoimihallilla (Harjantie 1) 4.12. kello 12–16

Jouluiset yhteislaulut: Villilän studiolla (Villiläntie 1, Nakkila) 4.12. kello 15

Yhteisjoululaulutempaus: Porin Eetunaukiolla (Yrjönkatu 15) 7.12. kello 16–16.45

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut