Eurooppakorttelista helpotusta lukiolaisten pysäköintipulmiin?

Suunnitteilla on lisää maksuttomia, muttei kuitenkaan korvamerkittyjä paikkoja.

Eurooppakorttelin pysäköinti

24.11. 12:30

Pori

Mikonkadun ja Itsenäisyydenkadun välisen Eurooppakorttelin pysäköintitalon käytäntöön esitetään muutosta. Sen mukaan Porin kaupungin kohteessa hallinnoimien pysäköintipaikkojen maksullisuus poistuisi ja alueelle asetettaisiin kuuden tunnin aikarajoitus. Tekninen lautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan tiistaina 29. marraskuuta.

Esitettävän muutoksen taustalla on kaupunginvaltuustolle huhtikuussa 2022 tehty aloite Eurooppakorttelin pysäköintitalon pysäköintipaikkojen varaamisesta Porin lukion opiskelijoiden käyttöön.

Pysäköintitalon käyttöaste on ollut viime vuosina alhainen, 13 ja 19 prosentin välillä. Maksullisuuden poistolla ja aikarajoituksen asettamisella alueen pysäköintiongelmia voitaisiin helpottaa.

Tekninen toimiala katsoo, ettei kaupungin hallinnoimilla yleisillä pysäköintialueilla tule kuitenkaan nimikoida pysäköintipaikkoja rajatuille käyttäjäryhmille, vaan niiden tulee jatkossakin olla kaikkien käytettävissä.

Eurooppakorttelin pysäköintitalossa on 97 Porin kaupungin hallinnoimaa pysäköintipaikkaa. Tällä hetkellä pysäköinti on maksullista 3. vyöhykkeen hinnalla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut