Esperin suunnitelmissa lakkauttaa Kokemäellä Ilolan vanhainkotinsa

Kokemäen Kauvatsalla sijaitsevan Ilolan vanhainkodin kohtalo on katkolla.

23.11. 17:04

Kokemäen Kauvatsalla sijaitsevan yksityisen Esperi hoivakoti Ilolan toiminta uhkaa päättyä Esperin aloitettua muutosneuvottelut hoivakodin työntekijöiden kanssa.

Yrityksen mukaan hoivakodin taloudellinen toiminta ei ole ollut pitkään kestävällä pohjalla, sillä hoivakodissa ei ole ollut riittävästi asukkaita turvataksemme toiminnan jatkuvuus.

Esperin mukaan myöskään tulevaisuudessa ei ole odotettavissa riittäviä edellytyksiä toiminnan ja asukkaiden laadukkaan palvelun jatkamiselle.

Esperi Hoivakoti Ilola on 35-asukaspaikkainen koti ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmiselle. Asukkaita kodissa on 17.

Jos neuvotteluissa ei löydetä edellytyksiä Hoivakoti Ilolan toiminnan jatkamiselle, se suljetaan.

Esperin mukaan kaikille työntekijöille tullaan tarjoamaan työtä yrityksen muista yksiköistä sekä kannustinmalli siirtymiseen.

Neuvottelujen arvioidaan päättyvän vuodenvaihteessa. Jos Ilolan sulkemiseen päädytään, asukkaiden palvelu- ja vuokrasopimuksella on 6 kuukauden irtisanomisaika.

Asukkaille tarjotaan uusi korvaava koti toisesta asumispalveluyksiköstä. Kuntien palveluohjaajat kartoittavat yhdessä asukkaiden ja omaisten kanssa uusia asumispalvelupaikkoja ja ovat heihin yhteydessä.

”Jos yhteistoimintaneuvotteluissa päädytään Hoivakoti Ilolan sulkemiseen, tulemme tekemään kaikkemme, jotta asukkaat pääsevät siirtymään uuteen kotiinsa rauhassa”, sanoo aluepäällikkö Patrik Ekström tiedotteessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut