Rauman kaupungille häätöä hakenut vaatii muuttopäätöksen perumista

Sosiaali- ja terveysvaliokunta hylkäsi Puteus-Yhtiöt Oy:n oikaisuvaatimuksen.

Puteus-Yhtiöt Oy:n ja Rauman kaupungin näkemyserot Sinkokadun palvelukeskuksen tiloista jatkuvat edelleen oikeus- ja muutoksenhakuprosesseilla. Kaupunki on siirtämässä toimintansa omiin tiloihin.

23.11. 18:54

Rauma

Rauman kaupungin ja Puteus-Yhtiöt Oy:n vääntö Sinkokadun työ- ja toimintakeskusten vuokratiloista ja -sopimuksista on jatkumassa uudella prosessilla.

Vuokranantajana toimiva Puteus-Yhtiöt Oy on hakenut kuntalain mukaisella oikaisuvaatimuksella Rauman kaupunkia peruuttamaan päätöksensä luopua Sinkokadun vuokratiloista. Yhtiö on kuitenkin samanaikaisesti hakenut Satakunnan käräjäoikeudesta häätöä kaupungille tiloistaan sekä hakenut aiemmin oikeusteitse vuokrankorotuksia ja väittänyt vuokrasopimuksia mitättömiksi.

Kaupunginhallitus ja sosiaali- ja terveysvaliokunta päättivät lokakuussa siirtää Tukitalo Merituulen ja työtoimintakeskus Pookin kaupungin omiin tiloihin Marttilanmäen palvelukeskukseen ennen vuodenvaihdetta. Sosiaali- ja terveysvaliokunta hylkäsi Puteus-Yhtiöt Oy:n oikaisuvaatimuksen.

Vuokranantajayhtiö väitti, että kaupungin päätös on liikehuoneiston vuokrauksesta annetun lain ja tarkoituksenmukaisuuden periaatteen vastainen. Yhtiö vaati toiminnan jatkumista tiloissaan, kunnes häätökanteeseen saadaan lainvoimainen tuomio tai riitaiseen vuokra-asiaan saadaan muu ratkaisu.

Valiokunta toteaa hylkäyspäätöksessään, että päätös ei ole perustunut liikehuoneiston vuokrauksesta annettuun lakiin. Sosiaali- ja terveysvaliokunnalla on oikeus päättää siitä, missä ja miten sen toimialaan kuuluvaa toimintaa harjoitetaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut