Sadevettä valuu kirjastosaliin ja imeytyy perustuksiin – Eurassa valmistaudutaan pääkirjaston peruskorjaukseen

Tarveselvityksessä on nostettu esiin erityisesti kirjaston toiminnallisuuteen ja tilaratkaisuihin liittyviä ongelmia, mutta myös rakenteellisia murheita, kuten sadeveden valuminen kirjastosaliin.

Euran pääkirjasto on rakennettu vuonna 1989.

25.11. 9:00

Eura

Eurassa valmistaudutaan vuonna 1989 rakennetun pääkirjaston peruskorjaukseen. Tekninen lautakunta päätti peruskorjauksen hankesuunnittelun käynnistämisestä keskiviikkoiltana.

Aivan lähiaikoina peruskorjausta ei ole kuitenkaan tarkoitus aloittaa. Kunnan talousarvion investointiosassa sen suunnitteluun on varattu 100 000 euron määräraha vuodelle 2024.

Itse peruskorjaus on määrä toteuttaa vuosina 2025 ja 2026. Tarkoitukseen varattu talousarviossa kummallekin vuodelle 700 000 euroa.

Pääkirjaston peruskorjaukseen on varattu talousarvion investointiosaanyhteensä puolentoista miljoonan euron määräraha.

Sivistyslautakunnan hyväksymässä tarveselvityksessä on nostettu esiin erityisesti kirjaston toiminnallisuuteen ja tilaratkaisuihin liittyviä ongelmia. Onhan kirjasto rakennettu yli 30 vuotta sitten sen ajan tarpeisiin, jotka ovat hyvin erilaisia kuin nykyään.

Yleisten kirjastojen tulee nykyisen lainsäädännön mukaan tarjota tiloja oppimiseen, harrastamiseen ja työskentelyyn, eli ryhmä- ja hiljaisen työskentelyn tiloja. Sellaisia ei Euran kirjastossa ole tarveselvityksen mukaan tällä hetkellä ei ole tarjolla ollenkaan

Myös tilojen viilennyksessä on parantamisen varaa, sillä kesäisin tilojen lämpötila nousee säännöllisesti yli 30 asteeseen.

Tarveselvityksessä kiinnitetään huomiota myös rakennuksen teknisiin ongelmiin. Esimerkiksi sadevedettä vuotaa sen mukaan ajoittain katosta kirjastosaliin, ja sitä imeytyy rakennuksen perustuksiin ja ulkoseiniin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut