ATTR: Satakunnassa ei sooloilla koronarokotteissa, vaan noudatetaan THL:n ohjeita

Koronarokotteissa mennään maakunnassa THL:n suositusten mukaan.

22.11. 18:03

Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) tiedottaa, että Satakunnassa pitäydytään edelleen THL:n ohjeissa liittyen koronarokotteisiin.

Esimerkiksi Lapin sairaanhoitopiiri teki aiemmin päätöksen suositella 4. rokotetta myös terveydenhuollon henkilöstölle, mikä on vastoin THL:n linjaa.

Satakunnassa ei lähdetty sooloilemaan.

”Nykyisessä epidemiologisessa tilanteessa Satakunnassa ei todettu olevan perusteita poiketa THL:n yleisestä suosituksesta. Kokonaistilannetta ja mahdollisia uusia rokotussuosituksia seurataan kuitenkin tarkkaan”, tiedotteessa sanotaan.

Läsnä kokouksessa olivat ATTR:n jäsenten lisäksi sairaanhoitopiirin ja kuntien koronarokottamisesta vastaavat viranomaiset. Edustettuina olivat myös Satakunnan yksityiset toimijat sekä avin ja THL:n edustajat.

THL suosittelee tällä hetkellä syystalven koronatehosterokotteita 65 vuotta täyttäneille ja lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville. Rokotukset riskiryhmille suositellaan antamaan yhdessä influenssarokotusten kanssa. Lisäksi THL on jo aiemmin suositellut kaikille 60 vuotta täyttäneille 4. rokotusannosta.

Kun tehosterokotusta annetaan, edellisestä rokotuksesta tai sairastetusta taudista tulee olla kulunut vähintään 3 kuukautta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut