Sarjatuliaseiden ja räjähdysten äänet ovat hämmentäneet Porissa viikonloppuna – Mistä on kyse?

Äänet ovat aiheuttaneet myös harmia, sillä Pinomäen alueella on paljon hevosia, jotka ovat säikkyneet epätavallisia ääniä.

Arkistokuvassa Puolustusvoimien rynnäkkökivääri 7.62 RK 62M versio M3.

20.11. 11:40 | Päivitetty 20.11. 14:06

Pori

Sarjatuliaseiden ja räjähdysten äänet ovat ihmetyttäneet viime päivinä Porin Pinomäessä. Ne ovat aiheuttaneet myös harmia, sillä alueella on paljon hevosia, jotka ovat säikkyneet epätavallisia ääniä.

Hevosia alueella kasvattava Johanna Juhola kertoi Satakunnan Kansalle sunnuntaina aamupäivällä, että pauketta on kuulunut jo useamman päivän. Sunnuntaina niitä alkoi kuulua jo kahdeksan jälkeen aamulla.

"Olin juuri viemässä hevosia ulos, ja yksi niistä pelästyi pamahdusta. Kaaduin sitten naamalleni jäiselle pihalle”, Juhola sanoo.

Pinomäessä on muun muassa Satakunnan ampujien ampumarata, mutta sieltä nyt kuuluneet äänet eivät Juholan mukaan ole peräisin.

”Sielläkin totta kai ammutaan, mutta ne äänet ovat paljon vaimeampia. Hevosetkin ovat tottuneet ampumaradan ääniin, eivätkä reagoi niihin.”

Ennemminkin äänet vaikuttavat Juholan mukaan kuuluvan lähistöllä olevalta pelastusharjoitusalueelta, missä armeijan väkeäkin käy ajoittain harjoittelemassa.

”Yleensä armeijan harjoituksista on infottu tosi hyvin, mutta nyt ei ole kuulunut mitään.”

Satakunnan Kansan sunnuntaina aamupäivällä tavoittama Turvallisuuskeskuksen alue-esimies Janne Heilä vahvistaa, että äänet ovat peräisin pelastusharjoitusalueelta.

Pelastusharjoitusalueella alkoi perjantaina Pohjanmaan maakuntakomppanioiden harjoitukset, jotka päättyvät sunnuntaina. Harjoituksesta on Heilän mukaan tehty meluilmoitus.

”Täällä ei ole mitään ongelmaa, toiminta on suunniteltua.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut