Raumalle toista kertaa Suomen pienin joulukatu – Kitukränn joulustressistä vapaa vyöhyke

Pitsikaupungin joulun yhtenä koristeena on Suomen pienin joulukatu. Kitukrännin somisteena on taiteilija Jaakko Niemelän valo- ja ääniteos.

18.11. 11:31

Rauma

Vanhaan Raumaan keskittyvän joulukaupungin osana on toista kertaa Suomen pienin joulukatu.

Kitukränniä koristaa tänäkin jouluna kuvataiteilija Jaakko Niemelän valo- ja ääniteos Suomen pienin joulukatu. Teokseen voi käydä tutustumassa 26.11.–26.12. klo 15–22.

”Kapealla kadulla Vanhan Rauman sydämessä voi hiljentyä, rauhoittua ja irtaantua hetkeksi joulun tohinoista tunnelmallisen taiteen parissa”, matkailupäällikkö Irene Villanen sanoo Rauman kaupungin tiedotteessa.

Valo- ja ääniteos Suomen pienin joulukatu on tilattu Raumalla asuvalta ja työskentelevältä kuvataiteilija Jaakko Niemelältä. Taiteilija on suunnitellut teoksen kotikaupunkiinsa Vanhan Rauman sydämeen, Suomen kapeimmalle kadulle Kitukränniin.

”Halusin pitää teoksen vähäeleisenä ja mustavalkoisena, jotta se vertautuu Vanhan Rauman rakennusten valeikkunoihin ja toimii kontrastina värikkäille rakennuksille sekä muulle joulunajan valaistukselle”, kuvataiteilija Jaakko Niemelä kertoo.

Teos on toteutettu esilläolopaikkansa ehdoilla Vanhan Rauman henkeä kunnioittaen. Suomen pienin joulukatu oli esillä ensimmäisen kerran viime jouluna.

Suomen pienin joulukatu -teos rakentuu viidestä talojen seiniin kiinnitettävästä valeikkunasta. Niihin heijastetaan valolla taiteilijan piirtämiä kuvia. Teoksen äänimaisemaan kuuluvat kodin äänet sekä lasten kertomukset ikkunoista ja niiden takana tapahtuvista asioista.

”Teoksen idea ja toteutustapa pysyvät samoina, mutta taiteilijan kanssa sovittiin jo tilausvaiheessa, että vuosittain esille laitettava teos kehittyy ja päivittyy joka vuosi”, vastaava kulttuurituottaja Leila Stenfors kertoo.

Katsojia herkkyydellään ja vähäeleisyydellään viime vuonna ihastuttaneeseen teokseen tehdään tänä jouluna taiteilijan suunnittelema päivitys. Kadun pintaan heijastetaan punaista valoa, joka luo mustavalkoisen teoksen ympärille ja pimeälle kadulle uudenlaisen tunnelman. Myös äänimaailmaan tehdään pieniä muutoksia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut