Suomen Kuvalehti: KKV ja Energiavirasto tutkivat Oomin ja joidenkin muiden sähkönmyyjien hinnoittelua

KKV:n tutkinta koskee Pori Energian osittain omistaman Oomin lisäksi Vaasan Sähköä ja GNP Energy Finlandia. Energiaviraston syynissä on kymmenen yhtiötä.

Pori Energia on yksi tutkinnan kohteena olevan Oomin osakkaista.

15.11. 21:18

Sekä Kilpailu- ja kuluttajavirasto KKV että Energiavirasto ovat ovat aloittaneet muun muassa Oomia koskevan tutkinnan sähkön hinnankorotuksista ja hintojen kohtuullisuudesta, kertoo Suomen Kuvalehti.

KKV on ottanut lehden mukaan tutkintaan kolme sähköyhtiötä: Oomin, Vaasan Sähkön ja GNP Energy Finlandin.

Oomi on sähkönmyyntiyhtiö, jossa on mukana Pori Energia ja yhdeksän muuta alueellista energiayhtiötä, joko suoraan tai Oulun Sähkönmyynti Oy:n kautta. Oomi nosti lokakuun alussa esimerkiksi Oomi Kesto -sopimuksen yleissähkön hinnan 16,75 sentistä 38,90 senttiin kilowattitunnilta.

Lue lisää: Harri Vallin maksoi 116 euroa sähköstä, josta voi joutua pulittamaan joulukuussa ainakin 1 259 euroa – Lokakuu tuo sähkön hintoihin hirmukorotuksia

KKV vaatii Suomen Kuvalehden mukaan yhtiöiltä selvitystä siitä, miten ne ovat hankkineet sähkön, jota hinnankorotukset ovat koskeneet, miten sähkön hankintakustannukset ovat muuttuneet ennen hinnankorotusta, ja miten sähkön hintasuojaukseen käytettävät johdannaiset ovat vaikuttaneet sähkön hankintakustannuksiin.

Energiavirastossa on lehden mukaan vireillä kymmenen tutkintapyyntöä. Niissä virastoa pyydetään selvittämään, onko yhtiöiden myymän sähkön hinta ollut kuluneen vuoden aikana kohtuullista.

Energiaviraston tutkinta kohdistuu Oomi Energiaan, Vaasan Sähköön, Fortumiin, Väreeseen, Keravan Energiaan, Vattenfalliin, Turku Energiaan, Helsingin Energiaan, Lumme Energiaan ja KSS Energiaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut