Mopopoika kaahasi karkuun, alaikäinen auton ratissa – Poliisilla piti kiirettä Porin viikonloppuliikenteessä

Mopoilija pyyhälsi poliisia pakoon ja alaikäinen kaahaili henkilöautolla.

14.11. 10:13

Pori

Liikennetehtävät pitivät poliisin kiireisenä Porin seudulla viikonloppuna.

Poliisipartio äkkäsi lauantai-iltana Ulvilan Pitkärannantiellä mopon, jossa ei palanut valoja.

Partio kääntyi mopon perään ja kytki pysäytysvalon päälle. Mopo kiihdytti pakoon yli 80 kilometrin tuntinopeudella. Tiellä oli neljänkympin nopeusrajoitus.

Partio sai lopulta pysäytettyä mopon Ulvilantien ja Sepänpellontien liikennevaloristeyksen lähellä. Mopon kuljettajana ollut 16-vuotias poika määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Hänen kuljettamansa mopo oli muutettu kevytmoottoripyöräksi, mutta sitä ei oltu muutoskatsastettu.

Kuljettajan epäillään syyllistyneen törkeään liikenneturvallisuuden vaarantamiseen, kulkuneuvon kuljettamiseen oikeudetta, ajoneuvorikkomukseen ja niskoitteluun poliisia vastaan.

Partio sai lauantaina noin kello 21 hätäkeskukselta tehtävän Vähälinnankadun ja Säveltäjänkadun risteykseen. Siellä oli tapahtunut mopon ja henkilöauton välinen kolari.

Paikalla partiolle selvisi, että 13-vuotias poika oli kuljettanut mopoa Vähälinnankadulla ilman ajo-oikeutta ja törmännyt kaistanvaihdon yhteydessä viereisellä kaistalla ajaneeseen henkilöautoon.

Mopon rakenteellista nopeutta oli nostettu, mutta mopoa ei ollut muutoskatsastettu. Kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta ja ajoneuvorikkomuksesta.

Poliisipartio yritti pysäyttää sunnuntaina kello 2.30 Tikkulantiellä henkilöautoa, jonka kuljettaja ei noudattanut pysäytysmerkkiä vaan jatkoi ajoaan huomattavaa ylinopeutta.

Lopulta kuljettaja luopui pakoyrityksestä ja pysäytti autonsa Hevoshaankadulla. Kuljettajana toiminut mies määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon huomattavan ylinopeuden ja vaarallisen ajotavan vuoksi. Häntä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja niskoittelusta poliisia vastaan.

Toejoella poliisi pysäytti sunnuntaina aamukahdelta mopoauton. Kuljettajana ollut 16-vuotias tyttö puhalsi seulonta-alkometriin noin 0,5 promillen lukeman.

Tyttö määrättiin väliaikaiseen ajokieltoon. Hänen epäillään syyllistyneen rattijuopumukseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut