Tämä Ulvilan sunnuntaiaamun paloista tiedetään – Kartta näyttää, miten lähellä toisiaan palopaikat ovat

Kolme pienellä aikaa ja pienellä alueella Ulvilassa syttynyttä tulipaloa saivat poliisin epäilemään rikosta.

Varastokäytössä ollut piharakennus tuhoutui tulipalossa Ulvilan Selmantiellä varhain sunnuntaiaamuna.

13.11. 20:13 | Päivitetty 13.11. 21:22

Ulvila

Ulvilassa syttyi sunnuntaiaamuna viiden tunnin sisällä kolme tulipaloa, joita poliisi epäilee tahallaan sytytetyiksi.

Pelastuslaitos sai ensimmäisestä palosta hälytyksen hieman ennen viittä aamulla. Hälytyksen Selmantiellä, Vanhan-Ulvilan Salen läheisyydessä tulessa olleesta piharakennuksesta teki palon havainnut ohikulkija.

”Omakotitalon pihassa ollut talousrakennus paloi täysillä, kun ensimmäinen yksikkö tuli paikalle. Rakennus on viime aikoina ollut varastona. Sisällä oli erilaista irtaimistoa ja muun muassa yksi vähän vanhempi henkilöauto”, kertoi päivystävä palomestari Tuomas Kiskola.

Muutaman sadan neliön kokoinen piharakennus paloi purkukuntoon. Palaneesta varastosta on Kiskolan arvion mukaan matkaa lähimpään asuinrakennukseen 10–15 metriä. Muut rakennukset saatiin kuitenkin suojattua, eikä palo päässyt leviämään niihin.

”Rakennus on kärsinyt mittavia vaurioita ja se joudutaan purkamaan. Myös sisällä ollut irtaimisto on vaurioitunut pahoin”, Kiskola sanoi aamuseitsemän jälkeen.

Tältä palaneen varastorakennuksen jäänteet näyttivät sunnuntaina iltapäivällä.

Palomiehet olivat vielä sammutustöissä Selmantien palopaikalla, kun seuraava hälytys tuli hieman ennen aamuseitsemää.

Toinen hälytys tuli Pappilantiellä sijaitsevasta terveyskeskuksesta, jonka takapihan roskikset olivat liekeissä.

Selmantien palopaikalta tulee matkaa terveyskeskukseen tietä pitkin alle kilometri.

Lue lisää: Varastokäytössä ollut piharakennus tuhoutui tulipalossa Ulvilassa

Terveyskeskuksen roskisten syttymisestä ei ehtinyt kulua kolmea tuntia, kun pelastuslaitos hälytettiin kello 9.40 Huvilamäentielle Ulvilan Friitalaan. Siellä tulipalo oli puolitoistakerroksisessa asumattomassa omakotitalossa.

”Ohikulkija huomasi savua ja teki hälytyksen. Rakennuksessa oli paljon savua”, kuvaili päivystävä palomestari Janne Kumpulainen.

Matkaa terveyskeskuksesta Huvilamäentien palopaikalle on teitä pitkin vajaat 2,5 kilometriä.

Tulessa oli Kumpulaisen mukaan lähinnä rakennuksen sisätiloissa ollutta irtaimistoa. Talon rakenteisiin palo ei juurikaan päässyt leviämään.

Palomiehet joutuivat kuitenkin purkamaan jonkin verran talon rakenteita, jotta he pystyivät varmistamaan, ettei niissä ole palopesäkkeitä.

”Laajempia palovahinkoja tuli pariin huoneeseen. Ne ovat pääasiassa nokea, savuvahinkoja ja palaneen irtaimiston jäämiä”, Kumpulainen sanoi.

Pelastuslaitoksen viimeiset yksiköt poistuivat Huvilanmäentieltä noin puoli kahdelta iltapäivällä. Paikalle hälytetyt poliisin tutkijat jäivät vielä tuolloin paikalle tekemään palonsyyn tutkintaa.

Huvilanmäentiellä palo rajautui pääasiassa talon sisätiloissa olleeseen irtaimistoon.

Lue lisää: Liekit ja savu vaurioittivat asumatonta omakotitaloa Ulvilassa – ”Laajempia palovahinkoja tuli pariin huoneeseen”

Lounais-Suomen poliisi kertoi myöhemmin sunnuntaina tutkivana paloja ja kaipaavansa niistä yleisövihjeitä.

Poliisin mukaan tulipalojen toistuvuus ja palopaikkojen lyhyt etäisyys toisistaan, antavat aihetta epäillä, että ne voivat olla tahallaan sytytettyjä. Sen vuoksi poliisi epäilee asiassa rikosta.

Yleisövihjeitä Ulvilan sunnuntaiaamun tulipaloista voi lähettää sähköpostiosoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut