Rauman sosiaali- ja terveysmenoissa viiden miljoonan ylitystarve – valiokunta ei löytänyt mahdollisuuksia menoleikkauksiin

Kuvituskuva.

9.11. 17:46

Rauma

Kaupunginvaltuusto saa Raumalla käsiteltäväkseen viiden miljoonan euron määrärahalisäykset sosiaali- ja terveystoimialan kuluvan vuoden budjettiin.

Sosiaali- ja terveysvaliokunta ei esitä loppuvuodelle toiminnan tai menojen leikkauksia, joita on edellyttänyt Rauman kaupunginhallitus. Valiokunta sai syyskuussa kaupunginhallitukselta uudelleen valmisteltavaksi ja korjattavaksi kuluvan vuoden budjettiylitykset.

Kaupunginhallituksen evästyksenä oli palautuksessa, että toimialan on esitettävä ehdotukset toimenpiteiksi talousarvion toteutumiseksi lähemmäksi alkuperäistä talousarviota.

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan viiden miljoonan ylitystarpeen perusteluina ovat muun muassa palvelujen kasvanut kysyntä ja tarve, henkilöstökulujen nousu ja yleinen kustannustason nousu. Palveluista on vaikea karsia, koska useimmat sosiaali- ja terveyspalveluista ovat lakisääteisiä.

Merkittävimmät menolisäykset ovat sosiaalipalveluissa (2,9 miljoonaa euroa) ja ikääntyneiden palveluissa (1,6 miljoonaa euroa).

Terveyspalveluiden lisärahan tarve on noin 300 000 euroa. Sairaanhoidon kuluylitystä lieventää ennakoitua suurempi valtion avustus koronaepidemian hoidon kuluihin. Kuluvan vuoden valtionavustus on 2,4 miljoonaa euroa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut