IBV Suomi Oy:lle aurinkovoimalan rakennuslupa Rauman Lappiin

Lupa yli sadan hehtaarin alueelle. Noin 10 hehtaarin erillisalue ei ole mukana rakennusluvassa.

IBV Suomi Oy jatkaa aurinkovoimalan suunnittelua Ojasuon ykkösalueelle. Alue 2 ei saanut rakennuslupaa.

9.11. 16:28

Rauma

Rauman kaupungin ympäristö- ja lupalautakunta on myöntänyt IBV Suomi Oy:lle aurinkovoimalan rakennusluvan Lapin Ojasuon käytöstä poistetulle turvetuotantoalueelle. Voimala-alueen kokonaispinta-ala on noin 117 hehtaaria.

Hakijayhtiö on suunnitellut aurinkopaneeleja erilliselle, noin 10 hehtaarin alueelle, joka sijaitsee Ojasuon itäpuolella. Tälle alueelle ei rakennuslupaa myönnetty, sillä Rauman kaupunginhallituksen kaavoitusjaosto hylkäsi lokakuussa maankäyttö- ja rakennuslain mukaisen suunnittelutarveratkaisun.

IBV Suomi Oy:n hankekehitysjohtaja Marja Kaitaniemi sanoo yhtiön tyytyvän kaupungin kaavoitus- ja rakennusluparatkaisuihin, eikä hae niihin muutosta valitusteitse. Yhtiö jatkaa aurinkovoimalan suunnittelua noin sadan hehtaarin laajuiselle alueelle Ojasuolla.

Rakennuslupa mahdollistaa aurinkopaneelien asentamisen lisäksi muuntamoiden ja sähköaseman sekä kaapeliyhteyksien ja tien rakentamisen.

Lopullista investointipäätöstä yhtiö ei ole vielä sinetöinyt, sillä voimalan verkkoyhteyden suunnittelu on vielä keskeneräinen. Ojasuolta tarvitaan noin neljän kilometrin johtolinja sähköverkkoon liittymiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut