Rauman henkilöstöstä miltei puolet hyvinvointialueelle – kaupungin organisaatio uusiksi

Sosiaali- ja terveystoimialalta siirtyy lähes 1 300 viranhaltijaa ja työntekijää uudelle työnantajalle.

Kaupunginvaltuusto saa Raumalla päätettäväkseen uuden organisaation, joka on viritetty sote-uudistuksen jälkeiseen aikaan.

7.11. 20:30

Rauma

Kaupungin päätöksenteko- ja virkakoneistoa asetellaan Raumalla sote-uudistuksen jälkeiseen aikaan. Ensi vuoden alussa sosiaali- ja terveyspalvelut siirtyvät Satakunnan hyvinvointialueen vastuulle.

Kaupunginhallitus esittää Rauman kaupunginvaltuuston hyväksyttäväksi uutta organisaatiota ja sen edellyttämiä muutoksia hallintosääntöön.

Luottamushenkilöorganisaation merkittävin muutos on sosiaali- ja terveysvaliokunnan toiminnan päättyminen tämän vuoden lopussa. Sosiaali- ja terveyspalvelujen siirron suurin käytännön muutos on kaupungin henkilöstön työantajan vaihtuminen hyvinvointialueeksi.

Rauman kaupungilta siirtyy hyvinvointialueelle noin 1 287 sosiaali- ja terveyspalvelujen sekä toimialan tukipalveluissa työskentelevää henkilöä. Viime vuoden henkilöstötilinpäätöksen mukaan Rauman kaupungin palveluksessa oli yhteensä 2 802 henkilöä, joten henkilöstömäärä vähenee lähes puoleen nykyisestä.

Kaupungille jää kolme hallintotoimialaa, joiden johdossa ovat sivistysvaliokunta, tekninen valiokunta, ympäristö- ja lupalautakunta. Lisäksi jätehuollon viranomaisorganisaationa aloittaa vuoden alussa Rauman ja Eurajoen yhteinen Rauman seudun jätehuoltolautakunta.

Ylimpinä päätöksenteossa ovat edelleen kaupunginvaltuusto ja kaupunginhallitus, jonka alaisuudessa jatkavat kaupungin tytäryhtiöiden ja yhteisöjen omistajaohjauksesta vastaava konserni- ja elinvoimatoimikunta sekä kaupunginhallituksen kaavoitusjaosto.

Sote-siirtymän jälkeen kaupungin keskeisinä toimialoina ovat hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistäminen. Tätä toimintaa ohjaamaan ja koordinoimaan on suunniteltu perustettavaksi laaja-alainen ohjausryhmä, johon kuuluvat valtuuston, kaupunginhallituksen ja valiokuntien puheenjohtajat sekä virkamiesjohdon edustus.

Rauman kaupunkikehityspalvelut on määrä siirtää konsernipalvelujen hallinnosta kaupunginjohtajan suoraan alaisuuteen. Kaupunkikehityksen vastuualueina ovat elinvoiman kehittäminen, yrityspalvelut, matkailu, kestävä kehitys, työvoimapalvelut sekä kansainvälisyys, maahanmuutto ja kotoutuminen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut