Rauma kokeilee anonyymiä henkilöstön rekrytointia

Pilottivaihe aloitetaan ensi vuoden aikana.

Kuvituskuva.

7.11. 19:51

Rauma

Kaupungin henkilöstön palkkaamisessa ryhdytään Raumallakin soveltamaan anonyymiä rekrytointia. Kaupunginhallitus vastasi valtuustoaloitteeseen, että anonyymin rekrytoinnin kokeilu otetaan käyttöön vuoden 2023 aikana.

Anonyymi rekrytointi tarkoittaa, että virkojen tai toimien hakuvaiheessa avoimia paikkoja voi hakea ilman hakijan tunnistetietoja. Menettelyn ideana on korostaa henkilöstöhankinnassa yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoisuutta, joita lakikin edellyttää.

Tasa-arvolain mukaan työnantajan on toimittava niin, että avoinna oleviin tehtäviin hakeutuisi sekä naisia että miehiä. Yhdenvertaisuuslain lisäksi työsopimuslaki kieltää asettamasta työntekijää eri asemaan iän, terveydentilan, vammaisuuden, kansallisen tai etnisen alkuperän, kansalaisuuden, sukupuolisen suuntautumisen, kielen, uskonnon, mielipiteen, vakaumuksen, perhesuhteiden, ammattiyhdistystoiminnan, poliittisen toiminnan tai muun näihin verrattavan seikan vuoksi.

Rauman kaupunki suunnittelee hankkivansa internetissä toimivaan rekrytointipalveluunsa anonyymin hakumenettelyn lisäominaisuuden. Järjestelmä toimii niin, että työnhakija voi jättää hakemuksensa sekä koulutus- ja työkokemustietonsa ilman tunnistetietoja.

Tunnistetiedot eivät näy hakemuksien alkukäsittelyvaiheessa. Tiedot avataan haastatteluvaiheessa.

Anonyymin rekrytoinnin käyttöönotosta teki valtuustoaloitteen vihreiden valtuustoryhmä tämän vuoden tammikuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut