Yritykset ja yhteisöt tempaavat Willin kansan liikkeelle Karviassa

Kaamosaikaa ei murehdita Karviassa. Jännät kulttuuritoimen tapahtumat 4.–13. marraskuuta tempaavat kansaa liikkeelle niin kylille kuin keskustaan – minne kaikkialle sitä kukakin ehtii?

Parturi-kampaamo Hiulussa Paula Mäntyjoki loihti lettikampauksen vuoden 2021 willissä yössä Mirva Valkamalle puolessa tunnissa.

4.11. 16:10

Karvia

Karvian Willin kansan viikko lupaa jälleen moneksi päiväksi mukavia tempauksia. Talvikausikin alkoi, joten kyse on myös orastavasta joulumyyntiin virittäytymisestä kaikkea kivaa kansan iloksi tuottamalla. Ennen kaikkea luvassa on kohtaamisia ja uusia kokemuksia, joihin kannattaa hakeutua ennakkoluulottomasti naapurikunnistakin.

Lapset ja nuoret on viikolla huomioitu Halloween-teemalla. MLL-Karvian järjestämä disco koetaan heti viikon alkajaisiksi perjantaina 4. marraskuuta olohuoneella. MLL tempaisee myös torstaina 10. marraskuuta lastenteatterilla Mysteeri maatilalla -kiertueen esityksellä, joka alkaa kello 18. Silloin on lupa retkahtaa nauruun.

Järjestelyistä vastaava nuorisosihteeri Tiina-Kaisa Aro-Heinilä kertoo esiintyjäkaartin olevan tänäkin vuonna yllätyksellinen. Aiempien vuosien palaute esiintyjiltä on kannustavaa, vaikka kunnalla ei 10 000 euron budjetilla ole mitään ihmeellistä tarjota. Kuvataiteilija Teemu Raudaskosken kuvittaman esitteen saattaminen joka talouteen näin mittavalla produktiolla on sekin suuri, mutta oleellinen investointi, kun halutaan väen lähtevän liikkeelle.

Oman huomionsa ansaitsevat myös esiintyjävieraat.

”Onko se sitten meidän vieraanvarasuuttamme, että olemme paikalla, kun vieraat saapuvat. Hyvin ovat majoitustilat ja perunasopat toimineet”, Aro-Heinilä toteaa.

Kunnantalon käytäville on yhä paikkoja vapaana kättentaitajille ja tuote-edustajille Willin yön markkinatapahtumassa 11. marraskuuta kello 18 alkaen.

Tiukkaakin tiukempia kysymyksiä kansa voi äityä kysymään Karvian lähipalveluista, kun paikalle on iltatöihin jalkautumassa myös Satakunnan hyvinvointialueen edustajia. Esittelyssä on fanituotteineen myös uusi yhdistys Kaviokaverit.

Valtuustosalissa musiikkitapahtumat alkavat kello 18 tsekkiläisen Barbora Xun ja sirkusryhmän johdolla. Tiedossa on yöhön asti laaja kattaus covereista rokkiin ja musiikkikokeiluihin.

Suositut letityskurssit parturi–kampaamo Hiulussa mahdollistavat ikimuistoisen kaveripäivän 11. marraskuuta, kun pareittain voi opetella erikoisia letitystyylejä. Paula Mäntyjoki yllyttää myös isiä mukaan tyttäriensä kanssa. Illan mittaan myös Hiuskulmassa pääsee tekemään lahjalöytöjä.

Seuraavana päivänä kansa pääsee Mäntyjoen käsittelyssä laittautumaan pikakampauksin kello 13 alkaen. Valitse kiehkurat, letitys, nuttura tai näyttävä kietaisu puolessa tunnissa.

Kauneuskulma Unelma puolestaan pitää huolta hipiästä jo keskiviikosta 9. marraskuuta alkaen. Jo 30 minuutin kasvohoito ihotyyppiä koskevilla vinkeillä on elämys. Aika on syytä varata, mutta perjantaina 11. marraskuuta yritys palvelee työssä oppijan avustamana lennosta käsi-, jalka- ja kasvohoidoilla kello 12 alkaen.

Kantapubissa rieha alkaa jo 4. marraskuuta karaokella. Lauantaina elävää musiikkia tarjoilee PAXA 69. Sunnuntainakaan ei nyhjätä kotona, kun kello 16 voi osallistua tietovisaan. Seuraavana viikonloppuna Willi yö 11. marraskuuta laulattaa karaokea. Seuraavana päivänä lauantaina Köyhän miehen teatteri ja Tapsa Keskitalo vastaavat meiningistä.

Kyläkrouvissa meno alkaa 4. marraskuuta ja viikkovillissä ollaan 12. marraskuuta asti. 5.11. elävän musiikin tarjonta alkaa Toni Lähteenmäki & Arska Rautajoki Duolla. Sunnuntaina jatkaa paikallisulottuvuudella Duo Kärpäsneva ja perjantain karaokessa estradille pääsevät kaikki laulukipinän saaneet. Lauantain 12. marraskuuta huipentaa The Sedät -yhtye.

Willillä viikolla riehaannutaan myös kylillä. Ämmälänkylällä Leppäsen tilalla koetaan Mummojen joulutuvan lämpöä 5. – 7. marraskuuta kello 11–18 glögin ja pipareiden kera tai kahvitellen. Täällä koko kunnan Irja Leppänen on vuosikausia loihtinut tienvarsinukkeja yhteiseksi iloksi. Käsitöitä löytyy paketoitavaksi, ja kiva lahjaidea on veikeä luutamummukin. Ämmälän Sopukalla kotiruokaa tarjoillaan ”sen seittemää sorttia” lauantaina 5. marraskuuta kello 11–14.

Saran harrastekeskuksessa 9.11. julkistetaan vuoden 2022 Krupulaukku. Kotiseutuyhdistys tempaa myös haastamalla kuntalaisia kotiseutuvisaan. Retroteatterilla on kotiseutuillassa pienoisnäytelmä.

Hiljentymään pääsee melskeen keskellä. Karvian kirkossa sytytetään kynttilät lauantaina 5.11. kello 18 edesmenneiden seurakuntalaisten muistolle. Sunnuntaina 6. marraskuuta pururadan laavulla oman tunnelmansa virittää metsäkirkko.

Keskiviikkona 9. marraskuuta Karviatalolla koetaan äänimaljarentoutus, joka vie kunkin omalle mielikuvamatkalle. Tunnin voimaantumisessa villasukat ja filtti on hyvä olla mukana.

Mielenkiintoista maailmaa avaa 12.11. kello 15 myös toimittaja Heli Karhumäen ja raamattuopettaja Jaakko Pirttiahon Prinsessoja ja häpeän lapsia -tilaisuus lapsuudenuskosta ja kasvatuksen merkityksestä Jumala-käsityksessä. Tapahtuma järjestetään Karviasalissa.

Holistinen hyvinvointipäivä koetaan Skantzissa 12. marraskuuta kello 11 alkaen ajan varanneille. Haasteellisiin pohdintoihin on niin ikään tarjolla tulkintoja, ja äänimaljarentoutukseen pääsee kello 18, jos ei keskiviikon tapahtumaan ehtinyt. Päivä päättyy ryhmämeditaatioon, joka kestää noin kaksi tuntia.

Tapahtumakimara huipentuu isänpäivään 13. marraskuuta. Sen kunniaksi perheet pääsevät valmiiseen pöytään. Kotipata järjestää juhlalounaan kello 11–15. Seurakuntatalolla lähetyslounas on kello 11–14.30. Sarantalolla isänpäivän ruokailu järjestetään kello 11.30–14.30.

Willin kansan viikkoa on Karvian kulttuuritoimi järjestänyt vuodesta 2001 lähtien.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut