Kaupunki osti kaksi vuotta sitten Yyterin Meriravintolan – nyt se halutaan purkaa

Purkuesitystä perustellaan muun muassa rakennuksen heikolla kunnolla.

Meriravintolan kiinteistö on tullut tiensä päähän.

3.11. 12:27

Pori

Porin kaupungin vuonna 2020 ostama Yyterin Meriravintola Oy pyytää kaupunginhallitukselta vihreää valoa Meriravintola-rakennuksen purkamiselle.

Nykyinen ravintolarakennus on valmistunut vuonna 1986. Siinä on parin viime kesän aikana ollut vuokralaisena Restelin Meri Martina -ravintola. Kaupunki kertoo tiedotteessa, että kiinteistön tilat ovat pääosin alkuperäisessä kunnossa ja vaatisivat useamman kymmenentuhannen euron uudistus- ja korjaustoimia.

”Kiinteistöllä ei ole tällä hetkellä vuokralaista, ja tulosennuste on tälle tilikaudelle negatiivinen. Lisäksi yhtiön kassatilanne sekä oma pääoma ovat heikkoja. Rakennuksen kunnossapidosta ei ole kirjattua tietoa, joten mahdolliset vauriot voivat tulla esiin myös viiveellä. Säästöjä saataisiin purkamalla rakennus pikaisella aikataululla, jolloin ylläpitokulut lakkaavat, toteaa Meriravintolan toimitusjohtaja Jonna Vainio tiedotteessa.

Purkuesitys perustuu myös Yyterin yleissuunnitelman ja kasvuohjelman mukaiseen kehittämiseen, jonka yhtenä osana kaupunki rakennuttaa Yyterin aukiolle uuden inforakennuksen. Sen jatkeeksi on tarkoitus saada alueelle uusia palveluja sekä yksityisiä investointeja.

Lisäksi Yyterin Meriravintola pyytää kaupunginhallitukselta 70 000 tukea kattamaan Meriravintola-kiinteistön purusta aiheutuneet kustannukset.

Porin kaupunginhallitus maksoi pari vuotta sitten Yyterin Meriravintolan osakekannasta 180 000 euroa.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan 7. marraskuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut