Etkö tiedä missä läheisesi lepää? – Näin löydät hänen hautansa nettikartasta

Porin seurakuntayhtymä on liittynyt hautahaku.fi -palveluun, josta löydät omaisesi hautapaikan nimihaun perusteella.

Porin metsähautausmaalla on vaikeuksia löytää läheistensä hautoja, koska hautamuistomerkit ovat kooltaan pieniä ja usein samankaltaisia.

3.11. 9:00

Pori

Pyhäinpäivänä eli vainajien muistopäivänä on tapana muistaa poisnukkuneita muun muassa kynttilöin. Toisinaan on kuitenkin vaikeuksia löytää vainajan hautapaikkaa.

Porin seurakuntayhtymä on ottanut tänään käyttöön https://www.hautahaku.fi -palvelun, jossa oikean hautapaikan löytää niin tietokoneella kuin vaikkapa älykännykällä hautausmaalla.

Nimihaulla saa esiin hautapaikan kartan sekä muiden samaan haudattujen nimet. Niin ikään haku näyttää reitin hautausmaalle.

Hautahaussa on noin 706 000 hautapaikan tiedot. Se toimii toistaiseksi vain rajatussa määrässä seurakuntia. Satakunnasta hautahaku on ainoastaan Porin seurakuntayhtymällä.

”Hautahaulla löytyvät Lassilan, Lavian, Noormarkun, Pomarkun, Ahlaisten, Käppärän ja Porin metsähautausmaan hautapaikat”, kertoo ylipuutarhuri Sari Salow. Porin seurakuntayhtymästä.

Palvelusta voi etsiä hautapaikkaa syöttämällä ensin vainajan sukunimen ja sitten etunimen. Hakua voi tarvittaessa rajata syntymä- ja kuolinvuoden tai hautausmaan mukaan. Palvelun sisältämä karttapalvelu näyttää haudan sijainnin hautausmaalla.

Palvelua päivitetään kuukauden välein, joten hautapaikan saaminen verkkoon tapahtuu pienellä viiveellä.

Salowin mukaan hautahaku on merkittävä uudistus, sillä aiemmin hautapaikkoja etsineitä on opastettu suullisesti ja toisinaan paikan päällä.

Hautahaun löydät tästä linkistä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut