Raumalaiset saavat viikon ajan valohoitoa vuoden pimeimpänä aikana

Lumen-valotaidetapahtumaa suunniteltaessa on kiinnitetty huomiota erityisesti energia-asioihin.

Viime vuonna Lumen-tapahtuman yksi pisteistä oli Rauman Kauppatori.

2.11. 10:47

Rauma

Raumalla järjestetään kolmatta kertaa erittäin suosittu Lumen-valotaidetapahtuma vuoden pimeimpänä aikana, kertoo Rauman kaupunki tiedotteessa.

Lumenin valot sytytetään uudenvuodenaattona.

Aikaisempina vuosina valotaidetapahtuma on saanut raumalaiset sankoin joukoin kiertämään tapahtumapaikkoja ja julkaisemaan kuvia sosiaalisessa mediassa.

Tapahtumapaikkoina ovat tänä vuonna kaupungintalon sisäpiha sekä Kalatori.

”Tarjolla on monenlaista mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Olemme luomassa näyttävää, elämyksellistä ja historiaa henkivää kokonaisuutta, joka luo iloa ja tunnelmaa raumalaisille ja Raumalla vieraileville”, Lumenin tuottaja Annukka Ketola lupaa.

Lumen-valotaidetapahtuman toteuttavat yhteistyössä Rauman kaupunki, Rauman Energia ja Osuuskauppa Keula, jonka 120-vuotisjuhlavuoden tapahtuma aloittaa.

Energiayhtiössä oltiin puntaroitu tarkasti tapahtumaan osallistumista, koska suomalaisia on samaan aikaan kannustettu energiansäästötalkoisiin.

Lumen-tapahtuman sähkönkulutus on kuitenkin energiayhtiön mukaan vähäinen, joten vaakakupissa painoi enemmän ilon tuominen talven pimeimpään aikaan.

Valaistukset toteutetaan energiatehokkaasti led-valoin, teosten määrää on aikaisemmista vuosista vähennetty ja tapahtuma-aikaa on hieman tiivistetty.

”Myös kodeissa säästyy sähköä, kun lähdetään yhdessä raikkaaseen talvi-ilmaan nauttimaan valotaiteesta ja sammutetaan ulkoilun ajaksi valot ja sähkölähteet”, Annukka Ketola muistuttaa.

Lumenin avajaisia vietetään uudenvuodenaattona 31.12. ja tapahtuma kestää loppiaisviikonloppuun 7.1.2023 asti.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut