TS: Turun yliopisto alkaa sopeuttaa talouttaan – tarkasteltavana muun muassa Rauman ja Porin etäkampusten asema

Turun yliopisto aikoo säästöjä etsiessään tarkastella muun muassa tutkimusasemien ja etäkampusten asemaa. Yliopistolla on etäkampuksia Raumalla ja Porissa (kuvassa).

2.11. 8:24

Turku

Turun yliopisto aloittaa talouden tasapainottamisohjelman. Syynä ovat muun muassa energian ja sitä kautta kiinteistöjen ylläpidon kallistuminen samaan aikaan, kun omat tulot ovat huvenneet sijoitusten menettäessä arvoaan, kertoo Turun Sanomat.

Lehden mukaan yliopiston hallitus hyväksyi alustavan suunnitelman tasapainotusohjelmasta perjantaina. Tilannetta yritetään paikata sekä tuloja lisäämällä että menoja karsimalla.

Rehtori Jukka Kola korostaa lehden haastattelussa, ettei päätöksiä väen vähentämisestä ei ole tehty eikä siihen hänen mukaansa välttämättä edes tarvitse mennä. Päätöksiä on todennäköisesti luvassa vasta ensi vuoden puolella.

Säästöjä etsittäessä aiotaan tarkastella muun muassa tutkimusasemien ja etäkampusten asemaa. Tutkimusasemia on Saaristomerellä Seilin saarella ja Lapissa Utsjoen Kevolla, etäkampuksia taas Raumalla ja Porissa. Kiinteistökuluista aiotaan nipistää Turussakin.

Toimenpide-esityksiä toivotaan nyt yliopiston omalta organisaatiolta. Ne luvataan sisäisen tiedotteen mukaan valmistella "avoimesti, laajasti ja tarvittavin muutosneuvotteluin".​

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut