Yrittäjä veti pois hakemuksensa ympäristöluvasta – lupa koski jätteen hyödyntämistä

Kokonaan pomarkkulaisyrittäjä ei ole toimintasuuntaa hylkäämässä.

2.11. 10:50

Pomarkku

Tilausliikenne Ola Mäensivu on peruuttanut Pomarkun Riuttan teollisuusalueelle sijoittuvaa toimintaa koskevan ympäristölupahakemuksensa.

Kyseessä oli muutoksen haku jo voimassa olevaan lupaan käyttää varastokentän rakentamiseen tiili- ja betonijätettä sekä lähinnä autojen purkamisesta syntyvää seulontajätettä.

Muutosta haettiin nyt hyödynnettävän jätteen määrään, ja tarkoitus oli aloittaa kiinteistöllä mekaanisessa käsittelyssä syntyvän jätteen seulonta rumpuseulalla.

Lähialueen asukkaat ovat aiemmin valittaneet jätteen hyödyntämisestä alueella. He ovat olleet huolissaan ennen muuta toiminnan vaikutuksista talousveteen ja pohjavesiin.

Yrittäjä on pitänyt jätteen seulonnan ja käytön kiinteistön alueelle pysäyksissä jo kohta kolmen vuoden ajan.

Ympäristöluvan muutoshakemuksesta jätettiin nyt kolme muistutusta, ja ely-keskuksen lausunnon mukaisesti asia siirrettiin Etelä-Suomen aluehallintoviraston käsiteltäväksi. Lopputuloksena oli, että aville pitäisi tehdä uusi hakemus, jonka sisältönä olisi jätteen loppusijoittaminen.

Ola Mäensivu sanoo kokeneensa, ettei elyltä asiassa heru myönteistä kantaa, ja päätti peruuttaa koko hakemuksen. Suunnitteilla on uutta aiemman suuntaista toimintaa, jota hän ei vielä erittele tarkemmin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut