Satakunnan sairaanhoitopiirin liika alijäämä koituu kuntien maksettavaksi – piirin toiminta päättyy kahden kuukauden kuluttua

Yhtymähallitus päätti korottaa palvelumaksujen kuntalaskutusta 5 prosentilla.

Satasairaala eli entinen Satakunnan keskussairaala on ollut Satakunnan sairaanhoitopiirin päämaja yli 30 vuoden ajan.

31.10. 13:38

Sairaanhoitopiirien kuntayhtymät perustettiin 1980-luvun ja 1990-luvun taitteessa järjestämään laissa määrätty erikoissairaanhoito jäsenkuntiensa asukkaille.

Nyt pääosin maakuntarajoja noudattelevien piirien yli 30-vuotinen historia on päättymässä, kun uudet hyvinvointialueet aloittavat toimintansa 1. tammikuuta 2023.

Satakunnan sairaanhoitopiirin kuluvan vuoden talousarvio on suunnitellusti laadittu 1 miljoonaa euroa alijäämäiseksi. Alijäämällä on tarkoitus purkaa kuntayhtymän taseessa oleva vastaavan suuruinen ylijäämä.

Jos alijäämä kuitenkin muodostuu suunniteltua suuremmaksi, se pitää kattaa eli laskuttaa kunnilta. Sama pätee toisinpäin. Ennakoitua parempi tulos tietäisi kunnille hyvityksiä.

Tammi-syyskuun tilanteen perusteella tehdyn arvion mukaan alijäämä on suunniteltua suurempi. Sairaanhoidon palvelumaksujen nykyisillä yksikköhinnoilla tilikauden tulos uhkaa olla noin 2 miljoonaa euroa arvioitua heikompi.

Tilanne huomioon ottaen Satakunnan sairaanhoitopiirin yhtymähallitus päätti maanantaina korottaa sairaanhoidon palveluhintojen kuntalaskutusta 1. marraskuuta alkaen 5 prosentilla. Korotus on voimassa kaksi kuukautta eli yhtä pitkään kuin sairaanhoitopiiri on olemassa. Se ei koske asiakasmaksuja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut