Porin, Rauman ja Turun taksiliikenteessä puutteita – poliisin tarkastuksissa lähes joka toisessa taksissa huomautettavaa

Lounais-Suomen poliisi teki perjantaina taksien valvontaiskun yhdessä Traficomin ja Verohallinnon kanssa.

Lounais-Suomen kaupungeissa takseissa oli paljon pientä huomautettavaa, vaikka isommat asiat olivat pääpiirteittäin kunnossa.

29.10. 13:19

Pori, Rauma, Turku

Poliisi tarkasti yhteensä 87 taksia perjantaina Porissa, Raumalla ja Turussa valvontaiskussa, jota toteuttamassa olivat myös Liikenne- ja viestintävirasto Traficom sekä Verohallinto, poliisi tiedotti lauantaina.

Samanaikaisesti kaikissa kaupungeissa tehty, seitsemän tuntia kestänyt isku löysi 40 taksissa huomautettavaa.

Valvonta tuotti 14 liikennevirhemaksua, joiden yleisin syy oli kuljettajan nimen puuttuminen asiakkaan nähtäviltä. Samasta asiasta annettiin yli 20 suullista huomautusta. Viidestä taksista puuttui liikennelupa tai selvitys ilmoituksenvaraisesta taksiliikenteen harjoittamisesta.

Kuljettajan nimen lisäksi muun muassa hintatiedot ja luvanhaltijan nimi- ja yhteystiedot pitää olla esillä taksissa. Hintojen ja luvanhaltijoiden esilläolossa ei havaittu juuri puutteita.

Poliisin tiedotteen mukaan takseissa asiat ovat pääosin kunnossa. Vaikka pieniä puutteita on paljon, ajoneuvot olivat hyväkuntoista ja liikennekelpoista. Lisäksi kaikilla tarkastetuilla kuljettajilla oli taksinkuljettajien ajolupa ja voimassa oleva taksiliikennelupa.

"Valvonnalle on selkeä tarve. Luvanvaraisessa ammattiliikenteessä asioiden pitäisi olla kaikilta osin kunnossa”, ylikonstaapeli Harri Rouhiainen Lounais-Suomen poliisista.

Verohallinto kertoo nostavansa valvonnan tulosten perusteella sekä taksialan yrityksiä että kuljettajia ”tarkempaan selvittelyyn”.

”Kohdistamme toimenpiteitä niihin, jotka ovat pyrkineet välttämään verovelvoitteitaan”, apulaisjohtaja Tarja Valsi Verohallinnosta sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut