PoSa aikoo myydä omistamansa Findan osakkeet

Osakkeiden myynti selkeyttää PoSan purkuprosessia. Pohjois-Satakunnan peruspalvelukuntayhtymän omistuksessa on 2 070 osaketta. Osakkeiden kirjanpitoarvo on noin 12 000 euroa.

PoSan omistamien ja myyntiin panemien Findan osakkeiden kirjanpitoarvo on noin 12 000 euroa.

28.10. 16:32

Pohjois-Satakunnan peruspalvelujen kuntayhtymä panee myyntiin omistamansa Finda Oy:n osakkeet. Tarjouksia päätettiin yhtymähallituksessa pyytää Findan A-sarjan osakkeista 15. marraskuuta mennessä.

Kuntayhtymän omistuksessa on 2 070 osaketta. Kyse on entisistä Kankaanpään Puhelin Oy:n osakkeista. Yhtiö fuusioitiin maakunnalliseen Satakunnan Puhelin Oy:öön 2000-luvun alussa. Yhtiö harjoitti DNA-matkapuhelintoimintaa.

Kesällä 2007 Satakunnan Puhelin ja Lännen Puhelin siirsivät yhdessä muiden paikallisten puhelinyhtiöiden kanssa tele- ja tietoverkkoliiketoimintansa DNA Oy:lle. Nykyinen Finda syntyi 1. syyskuuta 2008, kun Lännen Puhelin Oy sulautui Satakunnan Teletieto Oy:hyn ja yhtiö muutti nimensä Lännen Teletieto Oy:ksi. Vuonna 2010 nimi muutettiin Lännen Teletiedosta Finda Oy:ksi.

FindaN A-sarjan osakkeiden kirjanpitoarvo on 11 958,16 euroa. Osakkeita säilytetään Länsi-Suomen Osuuspankin hallinnoimalla arvo-osuustilillä. Osakkeet eivät liity PoSan varsinaiseen toimintaan.

Findan osake ei ole julkisesti noteerattu. Yhtiöllä on meneillään omien osakkeiden lunastusohjelma, jonka mukaan yhtiö voi valtuutuksen perusteella hankkia enintään 270 osaketta kultakin yksittäiseltä osakkeen omistajalta. Hallitus on tehnyt päätöksen omien osakkeiden hankkimisen jatkamisesta yhtiökokouksen antaman valtuutuksen nojalla. Myös muutamat arvopaperisijoitusyhtiöt ostavat Findan osakkeita.

Findan yhtiökokous päätti hallituksen esityksen mukaisesti, että 31.12.2021 päättyneeltä tilikaudelta osinkoa jaetaan 2 euroa ulkona olevaa osaketta kohden. Osinko maksettiin 28. maaliskuuta 2022.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut