Tiettävästi maailman ensimmäinen yhdistetty viilennystä ja lämpöä varastoiva ”termospullo” noussut Tiilimäelle

Porin Energian uuden lämmitys- ja viilennysenergian varaston siilot alkavat muotoutua Porin Tiilimäelle.

Pori Energian Tiilimäen jäähdytys- ja lämpökeskuksen vierelle nousevat energiavarastosäiliöt ovat 26 metriä korkeita. Kuva on otettu 25. lokakuuta 2022.

25.10. 16:46

Pori

Muutos totutussa maisemassa lienee saanut pään kääntymään kahdesti viime päivinä Porin Tiilimäkeä kakkostietä ohittaneilta.

Huoltoaseman taakse on kuin varkain noussut Pori Energian leikkisästi termospulloiksi kutsutuista energiavarastoista ensimmäinen. Näyttävä siilomainen varasto on täysin valmiina 26 metriä korkea.

Energiavarastoilla (SK 1.6.) tasataan tuotannonhuippuja ja vastataan Satasairaalan kasvavaan viilennystarpeeseen, kertoi Pori Energia kesällä.

Kesäkuussa 2022 Satakunnan Kansa uutisoi hankkesta ja siitä, että energiavarastot eivät ole mikään uusi juttu.

”Sekä lämmitysenergiaa että viilennysenergiaa on säilötty ennenkin. Myös suurissa voimalaitoskohteissa, joissa hyödynnetään esimerkiksi luolastoja tai maanalaisia vesivarastoja.

Tutuin esimerkki lämpöenergian tallentamisesta veteen on kodeissa käytetyt lämminvesivaraajat, joiden idea on vastaava.”

Uutisessa haastatellun Pori Energian kehityspäällikön Merja Heliniemen mukaan ”tiettävästi tämä on ensimmäinen laatuaan, jossa yhdistetään sekä lämmitys- että viilennysenergian varastointi. Ainakaan toista vastaavaa ei selvityksissämme tullut vastaan”.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut