Muistokirjoitus: Rauma-Repolan entinen tehtaanjohtaja Markus Lindholm

30.10. 11:00

Bertel Markus Valdemar Lindholm syntyi Loviisassa 20.2.1933 ja nukkui pois Ulvilan Hopeapuiston palvelukodissa 15.9.2022.

Markus syntyi kolmehenkisen veljessarjan keskimmäiseksi. Hän kävi ruotsinkielistä koulua Loviisassa ja kirjoitti ylioppilaaksi vuonna 1952. Sen jälkeen hän opiskeli Helsingissä Tekniska Läroverketissä ja valmistui sieltä koneinsinööriksi 1958.

Markus oli jo kouluaikanaan ollut harjoittelijana Rauma-Repolan Loviisan tehtailla ja sieltä hän sai heti valmistuttuaan työpaikan ensin suunnittelijana ja myöhemmin pääsuunnittelijana.

Vuodesta 1967 alkaen hän oli puolitoista vuotta Typpi Oy:n palveluksessa Helsingissä kunnes siirtyi jälleen Rauma-Repolaan Poriin, jossa hän toimi muun muassa Mäntyluodon tehtaiden projektipäällikkönä, kaupallisena johtajana ja tehtaan johtajana.

Markus oli Suomen Metalliteollisuuden teräsrakenneryhmän hallituksen sekä Rauma-Repolan telakka- ja offshore-ryhmän jäsen. Hän oli myös vuosina 1982–83 Porin Ässien hallituksen jäsen.

Markusta luonnehdittiin työssään tunnolliseksi, oikeudenmukaiseksi ja asialliseksi johtajaksi. Harrastuksista tärkeitä olivat musiikki, lähinnä harmonikkamusiikki ja hän oli itsekin taitava harmonikan soittaja. Lisäksi hän harrasti veneilyä, asuntoautomatkailua ja golfia.

Nuorempana Markus harrasti hiihtoa, suunnistusta ja kilpa-ammuntaa saavuttaen näissä kaikissa harrastuksissaan erinomaisia kilpailutuloksia.

Markus toimi Suomen Harmonikkaliitto ry:n liittovaltuuston puheenjohtajana vuosina 2007–2010. Vuonna 2011 hänet nimitettiin Harmonikkaliiton kunniajäseneksi.

Tasavallan presidentti myönsi Markukselle v.1990 Suomen Leijonan Ritarikunnan 1. luokan ritarimerkin. Sotilasarvoltaan hän oli luutnantti.

Markus oli taitava käsistään ja kaikki mihin hän ryhtyi sujui moitteettomasti. Hänen mottonsa olikin ”Se on siinä!"

Elämänsä viimeiset vuodet sujuivat musiikkia kuunnellessa ja jälkipolvien vaiheita seuraten. Markusta jäävät kaipaamaan puoliso, lapset neljässä polvessa ja ystäväjoukko.

Markus Lindholmin omaiset

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut