Lounais-Suomen lennokkihavainnoissa ei syytä huoleen, poliisi kertoo

Poliisin tiedossa ei ole luvattomia lentoja kielto- tai rajoitusalueilla.

Epäilyttävästä lentotoiminnasta voi ilmoittaa poliisille.

21.10. 15:54

Lounais-Suomen poliisi ei epäile rikoksia drone-lennokkien lennättämisestä lentokieltoalueilla.

Poliisi tiedotti asiasta perjantaina sen jälkeen, kun Lounais-Suomen valmiustoimikunta nosti torstaina esiin viranomaisten saaneen viime kuukausina havaintoja lennokeista huoltovarmuuden kannalta tärkeistä kohteista.

Poliisi täsmentää, että vaikka heillä ja muilla viranomaisilla on havaintoja lennokeista tällaisten kohteiden lähettyviltä, niitä ei ole kuitenkaan havaittu kielto- tai rajoitusalueilla.

”Poliisilla ei ole tällä hetkellä esitutkinnassa yhtäkään tapausta, jossa tuntemattomia lennokkeja olisi lennätetty ilman lennonjohtoselvitystä tai alueen haltijan lupaa kielto- tai rajoitusalueilla. Tällä hetkellä lennokkihavainnoista ei siis ole syytä huoleen”, kommentoi ylikomisario Kai Loukkaanhuhta Lounais-Suomen poliisilaitoksen tiedotteessa.

Lennättämistä on rajoitettu tai kielletty ilmailulain perusteella muun muassa valtion johtamisen, maanpuolustuksen tai valtakunnallisesti tärkeiden alueiden yläpuolella. Lounais-Suomessa tällaisia alueita ovat esimerkiksi Puolustusvoimien kohteet, Kultarannan ympäristö ja Olkiluodon ydinvoimala.

”Poliisi valvoo miehittämätöntä ilmailua kielto- ja rajoitusalueilla. Poliisilla on lain mukainen toimivalta ja keinoja puuttua havaittuihin rikkomuksiin tai vaaraa aiheuttavaan lennätykseen”, Loukkaanhuhta muistuttaa.

Dronet

Toimi näin

Jos havaitset poikkeuksellista ja epäilyttävää lentotoimintaa, voit lähettää tietoja havainnoistasi Lounais-Suomen poliisille osoitteeseen vihjeet.lounais-suomi@poliisi.fi.

Jos tilanne on akuutti ja lento tapahtuu kielletyllä alueella, tulee asiasta ilmoittaa heti hätäkeskukseen numeroon 112. Jos on mahdollista, olisi tällöin myös hyvä seurata tilannetta ja yrittää saada havaintoja lennättäjästä, poliisi neuvoo.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut