Rauman saunat säästökuurille, jäähalleihin ei rajoituksia – Porin saunat lämpeävät vielä ainakin uimahallissa rajoituksetta

Rauman kaupunki sulkee useita julkisia saunatiloja kokonaan säästääkseen energiaa ja hillitäkseen kustannuksia.

Arkistokuva.

21.10. 10:52

Pori, Rauma

Saunat eivät Rauman julkisissa tiloissa lämpeä enää entiseen malliin, tiedottaa kaupunki. Säästökuuri koskee erityisesti liikuntatilojen saunoja.

Kustannusten laskemiseksi ja energian säästämiseksi Raumalla laitetaan 24. lokakuuta alkaen kiinni Lähdepellon urheilukeskuksen ja Kourujärven kuntosalin saunat. Kaupunki sulkee myös kaupungintalon, Pyynpään ja Vasaraisten koulun sekä Raumanmeren peruskoulun saunatilat.

Uimahallin saunojen käyttöä rajoitetaan määrällisesti. Pääsääntöisesti käytössä on yksi sauna miesten puolella ja yksi naisten puolella. Lisäsaunojen tarvetta tarkastellaan erikseen satunnaisina ruuhka-aikoina.

Porin uimahallissa saunat lämpeävät toistaiseksi rajoituksitta.

Rauman liikuntalaitoksista suurimpia sähkönkäyttäjiä ovat Äijänsuon jäähallit, mutta niiden toimintaan ja palveluihin ei ole tulossa rajoituksia.

Vs. liikuntatoimenjohtaja Ari Rajamäki kertoo, että jäähalleissakin etsitään kaikki mahdollisuudet sähköenergian säästöön, muun muassa valaistuksessa. Kaukalokentän jäädyttämisessä ja jään ylläpidossa ei ole paljon vaihtoehtoja, sillä jäähdytyksestä ei ole säästettävissä jään laadun kärsimättä.

Rajamäen mukaan ainakin toistaiseksi Äijänsuon jäähallin ja harjoitushallin vuorot ovat käytössä normaalisti.

Raumalla uimahallissa kävijöiden toivotaan kiinnittävän huomiota myös veden kulutukseen.

”Kolme minuuttia on riittävä suihkuaika”, Rajamäki sanoo.

Rauman kaupungin liikuntapaikoilla pyritään huomioimaan energiansäästö muutenkin. Esimerkiksi talviharjoitteluhalli pidetään kiinni, jos sen varauskalenteri on tyhjä.

Juttua täydennetty perjantaina 21.10. kello 15: lisätty Rauman jäähallien osuus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut