Perusturvalautakunta päätti sotaleskien ja veteraanien leskien palvelusetelin myöntämisestä – käytettävä vuoden loppuun mennessä

Palveluseteleitä voidaan alkaa myöntää, kun palveluntuottajat ovat selvillä.

20.10. 20:37

Pori

Porin perusturvalautakunta päätti tukea sotaleskien ja sotaveteraanien leskien hyvinvointia ja elämänlaatua 100 euron suuruisella, hakemuksesta myönnettävällä palvelusetelillä.

Palvelusetelin avulla leskien on mahdollista hankkia tarpeelliseksi kokemaansa palvelua, kuten esimerkiksi ateria- tai asiointipalvelua, vaatehuoltoa, kotisairaanhoitoa tai kodissa tehtäviä pieniä muutos- ja pihatöitä.

”Veteraanien puolisoina lesket ovat olleet osallisia veteraaneille kohdennetuista palveluista, mutta puolison kuoleman jälkeen heillä ei välttämättä ole ollut mahdollisuutta ostaa vastaavia, elämänlaatuun vaikuttavia palveluita”, perusturvalautakunnan puheenjohtaja Mika Aho (vas.) kertoo kaupungin tiedotteessa.

Palveluseteli myönnetään lesken hakemuksesta. Leski valitsee hakuvaiheessa palvelun, johon setelin haluaa käyttää. Kun palveluseteli on myönnetty, leski valitsee palveluntuottajaluettelosta yhden palveluntuottajan, jonka palveluihin seteli kohdennetaan.

Palveluntuottajien haku avataan vielä lokakuun aikana. Palveluseteleitä voidaan alkaa myöntää heti, kun palveluntuottajia on hyväksytty listalle.

"Toivomme nyt nopeaa reagointia erilaisilta palveluntuottajilta, jotta saamme tarjottua leskille monipuolisen palveluvalikoiman”, Aho sanoo.

Palveluseteleitä myönnetään marraskuun loppuun asti ja ne tulee käyttää viimeistään vuoden loppuun mennessä, koska perusturva siirtyy tuolloin osaksi Satakunnan hyvinvointialuetta.

Porin perusturvan alueella on noin sata rintama- ja sotaveteraanien leskeä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut