Olkiluodossa elätellään vielä toivetta OL3:n säännöllisestä sähköntuotannosta tämän vuoden puolella – uusin ongelma tiesi taas viivytyksiä

Turbiinilaitoksella neljä pumppua, joiden vikojen ja vaurioiden laajuuden selvitys on vielä kesken.

Olkiluoto 3:n koekäyttöä lykkää turbiinilaitoksen (kuva) syöttövesipumppujen vaurioituminen. Pumpuilla pumpataan vesi syöttövesitankista reaktorilaitokselle höyrystimiin.

20.10. 9:22

Eurajoki

Turbiinilaitoksen syöttöpumppujen vikaantuminen on venyttämässä noin kahdella viikolla Olkiluoto 3:n säännöllisen sähköntuotannon käynnistämistä.

Teollisuuden Voima Oyj on antanut Pohjoismaiden Nord Pool sähkömarkkinapörssille ilmoituksen, että voimalan koekäyttö ja sähköntuotanto jatkuu päivitetyn aikataulun mukaan 13. marraskuuta.

TVO:n tuoreimpana arviona on, että voimalaitoksen säännöllinen sähköntuotanto alkaa 27. joulukuuta. Aiempi koekäyttöohjelman mukainen suunnitelma oli kaupallisen tuotannon käynnistys 14. joulukuuta.

Koekäyttöohjelman mukaan voimalan tuotantoteho vaihtelee merkittävästi marras-joulukuun aikana. Voimalaa käytetään kuitenkin täydellä reaktoriteholla ja enimmän aikaa 1600 megawatin nettoteholla.

Voimalaitos pysäytettiin kuluvan lokakuun alkupuolella suunniteltuun tarkastus- ja huoltoseisokkiin. TVO ilmoitti tiistaina 18. turbiinilaitoksella todetuista syöttövesipumppujen vaurioista, joiden selvittely ja korjaaminen pidentävät seisokkijaksoa.

Lue lisää: Professori Olkiluodon pumppuvaurioista: ”Koekäyttöjen tarkoituksena on löytää viat, jatkossa voitaneen ajaa suunnitellusti”

TVO:n tiedotuspäällikkö Johanna Aho kertoo turbiinilaitoksella olevan kaikkiaan neljä syöttövesipumppua. Vielä ei ole varmuutta, ovatko kaikki pumput ja millä laajuudella vikaantuneet.

”Ydinvoimalan turbiinilaitoksella sijaitsevilla syöttövesipumpuilla pumpataan vesi syöttövesitankista höyrystimiin. Pumppujen vaurioilla ei ole vaikutusta ydinturvallisuuteen”, TVO kertoo tiedotteessaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut