Rauman ja Eurajoen jäteliikelaitos aloittaa 2023

Luvian jätteet läjitykseen Rauman Hevossuolle. Sopimus- ja kuljetusjärjestelmä säilyy nykyisellään.

Hevossuon jätelaitoksen käsittelyyn rahdattavan jätteen määrä kasvaa, kun Luvian alueen jätekuljetukset siirtyvät Rauman suuntaan.

17.10. 17:34

Rauma

Rauman ja Eurajoen jätehuoltoyhteistyön tiivistäminen on enää Rauman kaupunginvaltuuston hyväksymistä vailla. Kaupunginhallitus esittää valtuustolle Eurajoen kunnan kanssa neuvotellun sopimuksen hyväksymistä.

Eurajoen kunnanvaltuusto on jo hyväksynyt kunnan koko alueen liittymisen Rauman seudun jätehuoltoliikelaitoksen toimialueeseen ja yhteisen viranomaisorganisaation perustamisen vuoden 2023 alusta.

Eurajoki irrottautuu näin jäteyhteistyöstä Porin seudun kuntien kanssa. Porin seutukunnalle on vireillä osakeyhtiömuotoisen jäteyhtiön perustaminen.

Eurajoki on ollut 1990-luvulta alkaen myös osakkaana Rauman seudun jätehuoltoliikelaitosta ja sen toimialueeseen on kuulunut nykyisen kunnan eteläosa.

Merkittävin käytännön muutos Rauman ja Eurajoen liikelaitosyhteistyön laajentamisesta on Luvian alueen jätehuollon siirtyminen osaksi Rauman seudun jäteliikelaitoksen toimintaa ja jätekuljetusten siirtyminen Hevossuon jätelaitokselle Raumalle.

Eurajoen alueella käytössä oleva sopimusperusteinen jätteenkuljetus sekä ekomaksu järjestelminä säilyvät ennallaan.

Eurajoen jätehuoltoviranomaisena on toiminut Porin kaupungin jätehuoltojaosto. Rauman kaupungin jätehuoltoviranomaisena on tekninen valiokunta.

Liikelaitosuudistuksen osana Rauma ja Eurajoki perustavat erillisen jätehuoltoviranomaisen, johon Rauma nimeää 9 jäsentä ja Eurajoki 3 jäsentä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut