Kun luonnonvarainen eläin joutuu Satakunnassa hätään, apuun rientää yleensä Petri Grönroos – Katso kuvat miehen suloisista hoidokeista

Petri Grönroosin hoitoon tulee vuositasolla 150–200 luonnonvaraista eläintä. Niitä pidetään vangittuina aina mahdollisimman lyhyen aikaa ja kaikkia ylimääräisiä kontakteja vältetään. Eläintarhaa hän ei pidä, eikä sellaista halua.

Petri Grönroos majoittaa hoitoon tulevat luonnonvaraiset eläimet pihassaan oleviin häkkeihin. Kiinteiden häkkien lisäksi hänellä on aitaelementtejä, joista saa pystytettyä nopeasti kulloinkin hoitoon tulevalle eläimelle sopivat tilat.

22.10.2022 11:00

Harjavalta

Heinäkuivikkeiden seassa olevat kanahaukan höyhenet kertovat Petri Grönroosin kotipihassa olevan häkin edellisestä asukkaasta. Sama petolintu oli hänen hoivissaan Harjavallassa nyt jo toistamiseen.

Kesällä siipensä lievästi loukannut kanahaukka tuli Suomen eläinsuojeluyhdistyksen (SEY) eläinsuojeluneuvojana toimivan Grönroosin hoiviin aliravittuna. Lintu toipui, ja se vapautettiin heinäkuussa rengastettuna takaisin luontoon. Lokakuun alussa tilanne oli jokseenkin päinvastainen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut