Honkajoen kirkosta poistetaan muutama penkkirivi

Honkajoen kirkon korjauksen yhteydessä sen monikäyttöisyyttä lisätään poistamalla muutama penkkirivi.

14.10. 14:24

Honkajoen kirkkoon tehdään investointisuunnitelman mukaisesti korjauksia 2023. Korjausten suunnitteluun on varattu tälle vuodelle 20 000 euroa.

Honkajoen kappelineuvosto esittää, että korjauksen yhteydessä kirkon monikäyttöisyyttä lisättäisiin poistamalla penkit kirkon pääovelta katsoen vasemmasta siivestä.

Penkkien tilalle tuotaisiin irtotuoleja ja pöytiä sekä kahvilinjasto. Näin mahdollistettaisiin pienten tilaisuuksien järjestäminen ja ryhmien kokoontuminen kirkossa sekä saataisiin lapsille oma tila.

Kappelineuvosto on tehnyt muutosesityksestä LaVa arvion.

Kirkkoneuvosto päätti, että penkkien poisto Honkajoen kirkossa otetaan kirkon korjaussuunnitelmaan ja asiasta pyydetään Museoviraston lausunto.

Korjaussuunnitelma ja kustannusarvio tulee valmistuttuaan kirkkoneuvoston ja kirkkovaltuuston käsittelyyn.

Kirkkoon on tehty Rambollin kuntokatselmus, jossa selvitettiin muun muassa kantavien rakenteiden, perustusten ja puurakenteiden liitosten kuntoa sekä ulkomaalausta.

Alustava korjaussuunnitelma sisältää ulkomaalauksen, rännien korjauksen, pintamaan muokkauksen rakennuksesta poispäin, invaluiskan kunnostuksen, kiviaidan korjauksen, soittoautomatiikan asennuksen ja kellojen kiinnitysten korjauksen, öljylämmityksen poistamisen ja huoltorakennuksen viemäröinnin kunnan viemäriin. Näihin korjauksiin on jo saatu Museoviraston puoltava lausunto.

Kuntokatselmuksen mittauksissa todettiin myös, että yksi kirkon nurkka on painunut noin 10 senttiä. Rakenteen painuman ajankohtaa ei tiedetä, joten se on voinut tapahtua jo kauan sitten. Kirkon sisällä painauma näkyy rakenteellisesti listojen vinoutena.

Kirkon alapohjassa ei ole painumista. Kirkon painuminen ei vaikuta rakennuksen käyttöön. Painumista seurataan vuoden päästä tehtävällä uusintamittauksella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut