Kiistellylle Angry Birds -rakennelmalle löytyi uusi paikka, Klasipruukin leikkipuiston viereen rakentuu lisää aktiviteetteja

Klasipruukin leikkipaikan vieressä sijaitsevalle kumpareelle rakentuu syksyn ja ensi kevään aikana myös kuntoilukukkula.

Porin torilta poistettua Angry Birds -laitteistoa on toivottu eri puolille kaupunkia.

13.10. 12:47

Pori

Kauppatorin torirakennuksen purkutöiden yhteydessä syksyllä 2021 talteen otettu Angry Birds -leikkiväline siirretään Paanakedonkadun vieressä sijaitsevan Herralahdenpuiston leikkipaikalle. Siirron valmistelu on aloitettu leikkialueen pohjan kaivinkonetöillä lokakuun alussa, ja leikkivälineen arvioidaan tulevan käyttöön vielä tämän vuoden aikana.

Herralahdenpuiston leikkipaikkakokonaisuuden suunnitelmissa on kaupungin tiedotteen mukaan huonokuntoisten välineiden ja kalusteiden uusiminen sekä alueen yleisilmeen ja helppohoitoisuuden parantaminen.

Klasipruukinpuiston leikkipaikan etualalla on kuusisakarainen pihakuusen mallinen verkkokiipeilyteline ja taustalla keltainen piharakennuksen julkisivuelementti.

Rikkapolun viereisessä Klasipruukinpuistossa sijaitsevan uuden leikkipuiston teema on rakentunut Klasipruukin historian ympärille. Alueella aikoinaan sijainneen Tuorsniemen lasitehtaan maat toimivat innoituksena tehtaan kartanon miljöötä ilmentävän teemaleikkipaikan toteuttamiselle.

”Leikkipaikan näyttävimpänä elementtinä komeilee kaupungin omana työnä tehty keltainen piharakennuksen julkisivu, jonka mallina on käytetty lasitehtaan historian ajoilta peräisin olevaa viljamakasiinia”, kertoo kaupungin suunnitteluhortonomi Katja Tuomala.

Muita teeman mukaisia elementtejä ovat leikkipaikan keskellä kohoava kuusisakarainen pihakuusen mallinen verkkokiipeilyteline, pienten puisten kuusipuiden ja turva-alustan värimaailma sekä leikkivälineiden luonnonmukainen muotokieli ja materiaali.

”Sininen sävy turva-alustassa muistuttaa kartanon puutarhassa sijainneesta kanavasta. Herrasväen kerrotaan aikanaan soudelleen tässä lähinnä puutarhan kasteluveden keräämiseen tarkoitetussa uomassa”, jatkaa Tuomala.

Klasipruukin leikkipaikan vieressä sijaitsevalle kumpareelle rakentuu syksyn ja ensi kevään aikana myös kuntoilukukkula. Kukkulalle tulee street workout -kuntoiluvälineitä, pingispöytä ja piknikpöytiä sekä huvimaja. Lisäksi leikkipaikan ja kuntoilualueen viereen ollaan perustamassa luonnonnurmipintaista pelialuetta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut