Nakkilan lukion kansainvälisen linjan aloitus lykkääntyy vuodella esitetystä – Äänestystulos tiukin mahdollinen

Kansainvälisyyttä painottava opintopolku alkaa Nakkilan lukiossa syksyllä 2024, eli vuotta myöhemmin kuin sivistysjohtaja esitti.

Nakkilan yhteiskoulu ja lukio kuvattuna 2020.

14.10. 9:51

Nakkila

Nakkilan lukioon on tulossa kansainvälinen linja, mutta ei vielä ensi syksynä, kuten sivistysjohtaja Riikka Kuusisto-Kajander esitti. Sivistysvaliokunta päätti tiukkaakin tiukemman äänestyksen jälkeen, että se alkaa vasta syksyllä 2024.

Siirtoa vuodella eteenpäin ehdotti Terhi Männistö (vas.), jonka kannalla äänestyksessä olivat lautakunnan puheenjohtaja Vilho Hakala (kesk.) ja Tuula Vepsäläinen (kd.). Sivistysjohtajan pohjaehdotuksen kannalla olivat Erik Sallinen (sd.), Taija Vettenranta (sd.) ja Linda Ahvenkoski (ps.). Kokoomuksen edustaja oli poissa kokouksesta.

Koska äänet menivät tasan 3–3, puheenjohtaja Hakalan ääni ratkaisi, ja kansainvälinen opintopolku alkaa vuotta esitettyä myöhemmin.

Siirron ajatuksena oli, että kansainvälistä opintopolkua ehditään markkinoida laajemmin myös Nakkilan ulkopuolelle.

”Nyt tätä voidaan valmistella todella perusteellisesti”, Kuusisto-Kajander sanoo.

Hänen mukaan tavoitteena on, että kansainväliselle linjalle saataisiin ainakin 15 opiskelijaa. Nakkilan lukiossa on aloittanut viime vuosina vajaat 40 uutta opiskelijaa.

”Meillä on aloittanut nyt vain yksi ryhmä vuosittain, ja lukion kokoa on varaa kasvattaa. Jos saisimme kansainväliselle puolelle edes sen 15 opiskelijaa, niin saisimme kaksi aloittavaa ryhmää.”

Tarkoituksena on siis osaltaan saada suunnanmuutos ennusteiden povaamaan oppilasmäärän laskuun.

Kansainvälisyys tulkitaan Nakkilan lukiossa sivistysjohtajan mukaan laajasti, eikä sitä rajoiteta esimerkiksi pelkkään liiketalouteen.

”Se voi olla oppilaan lähtökohdat huomioiden myös vaikka kansainvälistymistä taideaineissa tai tutkimuksessa.”

Perusopinnot ja opintojen laajuus on kansainvälisellä linjalla samat kuin muillakin lukio-opiskelijoilla. Kansainvälisyyden painotus tulee valinnaisissa aineissa, joista kaikille oppilaille kootaan yksilöllinen opintopolku.

Alustavien suunnitelmien mukaan mukana voisi olla yhteistyökumppanien kanssa tehtäviä kansainvälisyysprojekteja ja vieraalla kielellä järjestettyä opetusta. Myös lukion kielivalikoimaa on tarkoitus laajentaa.

”Kansainvälisen ryhmän kanssa tehtävä suunnitelmallinen kansainvälinen yhteistyö ja opintomatkat ulkomaille ovat hyvinkin varteenotettavia vaihtoehtoja”, Kuusisto-Kajander sanoo.

Kansainvälisyyden edistämiseen on hänen mukaansa tarkoitus hankkia koordinaattori, joka on todennäköisesti joku lukion opettajista. Uuden toiminnan kustannusarvio on noin 60 000 euroa lukuvuodessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut