Eurajoen livettyä Porin seudun uusi jätehuoltoyhtiö perustetaan kahdeksan osakaskunnan voimin

Jätehuoltoyhtiö tuottaa kunnan vastuulla olevat jätehuollon palvelut.

Arkistokuva Hangassuon jätehallista vuodelta 2015.

13.10. 10:44

Pori

Porin valmisteleman jätehuoltoyhtiön osakkaiksi ovat päättäneet Porin lisäksi liittyä Harjavalta, Kokemäki, Merikarvia, Nakkila, Pomarkku, Siikainen ja Ulvila. Eurajoen kunnanvaltuusto päätti 10. lokakuuta, että se ei liity perustettavaan yhtiöön, vaan laajentaa yhteistyötään Rauman kaupungin kanssa ensi vuoden alusta.

Eurajoen poisjäännin vuoksi jätehuoltoyhtiön perustamissopimuksen ja osakassopimuksen sisältöön tulee omistusosuuksien, osakemäärien ja yhtiön hallituksen kokoonpanon muutoksia, jotka viedään käsiteltäväksi osakkaaksi liittyvien kuntien valtuustoihin. Alkuperäisen suunnitelman mukaan yhtiön piti aloittaa toimintansa ensi vuoden alusta, mutta uuden käsittelyn vuoksi jätehuoltopalvelut siirtyvät yhtiön tehtäväksi vasta huhtikuun alusta 2023.

Yhtiö järjestää osakaskuntien asukkaille kunnan vastuulla olevia jätehuollon palveluita kuten lajitteluasemapalvelut, hyötyjätepisteet, vaarallisen jätteen vastaanoton ja jäteneuvontaa.

Yhtiön tarkoituksena on mahdollistaa entistä paremmin toiminnan kehittäminen esimerkiksi uusien kierrätystavoitteiden saavuttamiseksi ja tuottaa kustannustehokkaat jätepalvelut osakaskunnille.

Porin seudun jätehuoltoyhteistyössä valmistellaan parhaillaan poistotekstiilien vastaanoton laajentamista kuntiin ja vastaanottopalveluiden parantamista. Kuntien yhteinen jätehuoltoviranomainen on myös uudistamassa jätehuoltomääräyksiä ja päivittämässä jätetaksaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut