Miksi Satasairaalan pysäköintiä ei voi maksaa pankkikortilla?

Vastaajana Satasairaalan tekninen johtaja Kari-Matti Haapala.

Pysäköinnin maksaminen pankkikortilla ei onnistu Satasairaalan parkkialueilla.

13.10. 14:00

Pori

Toimitukseen yhteyttä ottanut lukija harmitteli, ettei pysäköintiä voi maksaa pankkikortilla Satasairaalan parkkialueilla Porissa. Automaateissa lukee, että korttimaksussa on tilapäinen häiriö.

Miksi pysäköintiä ei voi maksaa pankkikortilla, Satasairaalan tekninen johtaja Kari-Matti Haapala?

”Pysäköintialueesta huolehti aikanaan Satakunnan sairaalaparkki Oy, joka ajettiin alas suunnitellusti, jolloin vastuu alueesta siirtyi Satakunnan sairaanhoitopiirille. Sairaalaparkin nimissä olleet maksupalvelusopimukset sanottiin irti, mutta uusien tekeminen on osoittautunut erittäin työlääksi.”

”Koska uuteen hyvinvointialueeseen siirtymisessä on runsaasti tekemistä, on täytynyt priorisoida ja päätettiin, ettei maksusopimusten uusimisen vaatima työmäärä kannata tässä tilanteessa muutaman kuukauden takia. Sopimukset olisi kuitenkin täytynyt tehdä uudelleen vuodenvaihteessa, kun hyvinvointialue aloittaa.”

Kauanko tilanne on jatkunut, ja koska se saadaan korjattua?

”Mahdollisuus maksaa pysäköinti pankkikortilla poistui noin vuosi sitten eli kyseessä ei ole ihan tilapäinen ongelma. Uudet maksupalvelusopimukset pyritään tekemään tekemään heti vuodenvaihteen jälkeen, mutta en uskalla sanoa, kuinka nopeasti kortilla voi taas maksaa. Uskoisin kuitenkin, että viimeistään ensi kesänä.”

Oletteko saaneet paljon palautetta tilanteesta?

”Tämä on todella ikävää, ja itseäkin harmittaa aina, kun kävelen automaattien ohi ja näen laput. Meille asti kukaan ei kuitenkaan ole tähän mennessä valittanut.”

Miten sairaalaan omalla autolla tulevien kannattaa varautua tilanteeseen?

”Pysäköinnin voi maksaa kolikoilla ja puhelimen sovelluksilla Parkman ja Easypark. Lisäksi suuressa osassa Sairaalantien varressa olevaa pysäköintialuetta voi pysäköidä ilmaiseksi parkkikiekolla. Myös lastenpäivystyksen läheisyydessä on maksuttomia paikkoja.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion uusimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut